Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părinți revoltați și copii scoși de la cursuri la Părhăuți, la revenirea la catedră a unui profesor acuzat de agresarea sexuală a unei eleve

Marţi, 24 Octombrie 2023 (15:52:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tensiuni la Școala Gimnazială Părhăuți. Părinți revoltați și copii scoși de la cursuri la revenirea la catedră a unui profesor acuzat de agresarea sexuală a unei eleve. Conflictul s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, atunci când profesorul Dragomir Vicențiu Chiseliță, însoțit de poliție, a venit la școală pentru a-și ocupa locul la catedră, după 1 an și 9 luni de interdicție.

Părinții au blocat intrarea în școală a profesorului care a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală, fiind acuzat că i-ar fi făcut avansuri unei fete în vârstă de 14 ani, când aceasta pleca de la școală, dar care acum deține o hotărâre judecătorească prin care are dreptul de a reveni la catedră în urma ridicării controlului judiciar.

Majoritatea părinților au hotărât să-și scoată elevii de la clasă, pe motiv că le este teamă de ce s-ar putea întâmpla, dacă profesorul se va apropia și de alte eleve. Cu alte cuvinte, profesorul Chiseliță a obținut prin instanță dreptul de a-și continua activitatea la catedră, dar părinții nu vor ca profesorul să le predea copiilor lor. Profesorul Chiseliță a predat biologie și muzică la toate școlile din comuna Todirești.

Dragomir Vicențiu Chiseliță își susține vehement nevinovăția, iar timp de 1 an și 9 luni nu a avut dreptul de a reveni la catedră. La începutul lunii octombrie, instanța de judecată i-a ridicat în cele din urmă controlul judiciar profesorului inculpat, care a cerut imediat reîncadrarea pe postul de la școala din comuna Todirești. Decizia este definitivă din 5 octombrie.

Profesorul Dragomir Vicențiu Chiseliță a încercat să le explice părinților  adunați în fața școlii din Părhăuți că are o hotărâre judecătorească care îi dă dreptul de a profesa, că a fost o neînțelegere în cazul elevei de 14 ani, dar explicațiile au fost insuficiente pentru a-i convinge pe părinți că elevii vor fi în siguranță. Profesorul a fost arestat pentru aceste acuzații, însă doar câteva zile, Tribunalul Suceava schimbând în scurt timp măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. El a fost pus ulterior sub control judiciar, cu interdicția de a reveni la catedră, până la începutul acestei luni, când măsura restrictivă i-a fost ridicată. Până la o sentință definitivă a judecătorilor, profesorul Chiseliță se bucură de prezumția de nevinovăție. 

 

·        Directoarea Lăcrămioara Cocîrlă: „Revenirea la școală a prof. Chiseliță este, în contextul dat, un puternic factor perturbator pentru toți”

 

Directorul coordonator al şcolilor din comuna Todireşti, prof. Lăcrămioara Cocîrlă, ne-a explicat că la încheierea ședinței publice din data de 02.10.2023, pronunțată la dosarul 2716/314/2021/15, definitivă și irevocabilă, profesorului Chiseliță Dragomir Vicențiu i-a fost ridicată cercetarea judiciară (care preciza printre altele și aceea de a nu exercita profesia de cadru didactic).

„În baza documentului, Consiliul de administrație de la Școala Gimnazială Todirești a dispus încetarea suspendării din activitate a prof. Chiseliță Dragomir Vicențiu și reluarea activității sale la catedră începând cu data de 23.10.2023. Menționăm că acest fapt se întâmplă într-o perioadă în care procesul dumnealui sub acuzația de agresiune sexuală este încă pe rol, iar în data de 17.11.2023, elevi de la școală vor fi audiați ca martori. Firește că revenirea la școală a prof. Chiseliță este, în contextul dat, un puternic factor perturbator pentru toți: întrucât nu mai putem vorbi despre acea stare de bine pe care orice școală trebuie s-o asigure pentru toți actanții săi: elevi, părinți, profesori. Nimeni nu mai intră acum cu zâmbetul pe buze în școală. Din păcate, cadrul legal nu ne este favorabil în acest sens și, se pare, că este pierdut din vedere atât interesul minorilor, cât și protecția acestora”, a completat directoarea Lăcrămioara Cocîrlă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinți revoltați și copii scoși de la cursuri la Părhăuți, la revenirea la catedră a unui profesor acuzat de agresarea sexuală a unei eleve.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinți revoltați și copii scoși de la cursuri la Părhăuți, la revenirea la catedră a unui profesor acuzat de agresarea sexuală a unei eleve0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei