Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Management defectuos

Cu datorii uriașe și conturile blocate de Finanțe, clubul Foresta Suceava este aproape de faliment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul de fotbal Foresta Suceava este în prag de implozie și doar o minune ar mai putea pune pe linia de plutire o navă avariată de prostul management de care a avut parte. În momentul de față, conturile clubului sunt blocate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava. Fiscul are de recuperat de la Foresta suma de 1.623.000 de lei, din care 1.332.000 de lei reprezintă debite neachitate la timp, iar diferența de 291.000 de lei sunt accesoriile, adică dobânzi și penalități. S-a ajuns în situația actuală după ce eșalonarea pe care reprezentanții clubului de fotbal au încheiat-o cu cei de la Finanțe a picat prin neplata obligațiilor asumate. În consecință, dacă Foresta va reuși să justifice întreaga sumă de bani primită anul acesta de la Primăria Suceava, în valoare de 900.000 de lei, ar urma să primească tranșa a doua de bani, adică 1.500.000 de lei. Această sumă va fi luată de Fisc, iar Foresta va rămâne cu infima sumă de 123.000 de lei. Asta dacă lucrurile s-ar derula azi, pentru că fiecare zi care trece aduce noi dobânzi și penalități. Nici situația angajaților și a fotbaliștilor nu este mai bună, datoriile fiind de luni bune. Din informațiile pe care le deținem, jucătorii au primit salariile pentru luna iulie, iar de atunci au mai încasat, cu ajutorul unor sponsori, diferite prime de victorie. De altfel, pentru a se putea prezenta la ultimele meciuri de pe teren propriu a fost nevoie ca un om de afaceri din zona Rădăuți să achite baremul de arbitraj. În caz contrar, echipa nu se putea prezenta la meci și pierdea la masa verde, iar la două astfel de cazuri se ajunge la excluderea din campionatul Ligii a III-a, acolo unde Foresta este momentan pe locul doi. Este extrem de greu de înțeles cum echipa a ajuns în pragul falimentului, mai ales că în ultimii ani a avut bugete generoase, mult peste nivelul Ligii a III-a, din care s-a ales praful. Poate nu ar fi rău ca și anumite organe ale statului să se aplece mai mult asupra modului în care s-au cheltuit banii, pentru că, până la urmă, e vorba de bani publici. Mai trebuie spus că Foresta are datorii și către alte entități, care au contribuit cu masa sau cazarea fotbaliștilor, dar și pentru alte necesități care sunt la un club de fotbal. Așa încât, tabloul general de la Foresta Suceava este unul sumbru și care nu prea lasă loc unor speranțe de redresare a corabiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu datorii uriașe și conturile blocate de Finanțe, clubul Foresta Suceava este aproape de faliment.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Cu datorii uriașe și conturile blocate de Finanțe, clubul Foresta Suceava este aproape de faliment2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei