Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mihail Jitariuc, fost director de Urbanism și de Patrimoniu în Primăria Suceava, a murit

Marţi, 24 Octombrie 2023 (11:19:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai erudiți ingineri ai județului, Mihail Jitariuc, fost director și președinte al CA la Institutul de Proiectări din Suceava, iar ulterior director în cadrul Primăriei Suceava, timp de aproape două decenii, a plecat dintre noi duminică, 22 octombrie, la vârsta de 71 de ani.

Cei care doresc să își ia rămas bun o pot face la Capela Bisericii Sf. Ioan Botezătorul din Capu Codrului, până miercuri la ora 12.00, când este slujba de înmormântare.

Mihail Jitariuc s-a născut pe 7 septembrie 1952 și după ce a făcut liceul în Suceava a plecat la Iași, unde a fost șef de grupă la Facultatea de Construcții Civile din anul I și până la terminarea studiilor. După stagiatura făcută în Călimani, tânărul inginer a ajuns la Institutul de Proiectări din Suceava, unde a fost proiectant de structuri, iar la finele anului 1989, atunci când a venit schimbarea, colegii l-au ales director, iar ulterior, după privatizare, președinte al Consiliului de Administrație.

În cadrul Primăriei Suceava, unde era îndrăgit de colegi pentru firea sa calmă, împăciuitoare, pentru vastele sale cunoștințe și povești fermecătoare, dar și pentru pasiunea pentru lucrările de care se ocupa, Mihai Jitariuc a fost director al Direcției de Urbanism, iar ulterior a devenit director al Direcției Patrimoniu, de unde a și a ieșit la pensie.

Semnătura să se găsește pe multe dintre proiectele de construire a unor edificii din regiunea Moldova, inclusiv a Casei Cărții din Fălticeni și a Catedralei Ortodoxe de pe Mărășești.

Îndurerați, foștii săi colegi din Primăria Suceava au transmis condoleanțe și l-au pomenit, amintindu-și de el ca „un om calm, un bun coleg, un profesionist adevărat, un om care nu voia să supere pe nimeni, un om cu mult bun-simț și cu educație aleasă ....și dacă aveai privilegiul să-l asculți povestind.....puteai să afli o mulțime de lucruri și rămâneai cu siguranță uimit de câte informații avea, cu detalii, cu menționarea anilor în care s-au produs evenimentele istorice.....era un ansamblu multilateral de cunoștințe...Drum lin, Mihai....Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău...”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihail Jitariuc, fost director de Urbanism și de Patrimoniu în Primăria Suceava, a murit.
 Vizualizări articol: 5210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mihail Jitariuc, fost director de Urbanism și de Patrimoniu în Primăria Suceava, a murit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei