Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 244 (8468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Consfătuire

Întâlnirea bibliotecarilor din județ - proiecte, idei și rezultate dezbătute de participanți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava a găzduit Consfătuirea județeană a bibliotecarilor școlari, a profesorilor documentarişti şi a cadrelor didactice responsabile cu biblioteca școlară/CDI, tema din acest an a evenimentului fiind ”Experiențe de poveste la biblioteca școlară/CDI”.

Alături de bibliotecarii din județ au fost Anişoara Budui, de la Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, și Laura Sgărcitu, Deputy CEO Fundația Progress.

Profesor Delia Irimia, director al Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, a arătat că ”biblioteca școlară/CDI este locul ideal unde se pot integra experiențele ce vor deveni prilej de construire a poveștilor adevărate, de antrenare a emoțiilor elevilor noștri tocmai pentru a vedea că orice experiență în acest spațiu educațional este o oportunitate de conectare și de învățare cu drag.”

La rândul său, Laura Sgârcitu, Deputy CEO Fundatia Progress, a transmis, prin Google Meet, felicitări colegilor bibliotecari implicați în atragerea copiilor la bibliotecă, pentru implementarea cu succes a strategiei de formare a viitorilor programatori CODE Kids, unde elevii să învețe bazele programării și să câștige competențe STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Anişoara Budui, bibliotecar la Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și fost președinte filială ABR, a mulțumit pentru toate activitățile derulate în parteneriat, conferințe etc.

„Programul consfătuirii, desfășurat într-o atmosferă convivială, a fost conceput special pentru a inspira și transmite idei care au primit în anul școlar trecut un feedback valoros și din care ceilalți colegi ar putea să învețe”, au transmis organizatorii.

 

  • Programul evenimentului

 

Programul a început cu vizionarea unui film reprezentativ pentru activitățile desfășurate într-un CDI, realizat de către prof. documentarist Mattylena Boicu, de la Colegiul Tehnic „M. Băcescu” Fălticeni.

Au urmat prezentările bibliotecarelor de pe fiecare zonă metodică arondată: bibliotecar Lupăescu Lăcrămioara - Școala Gimnazială Berchișești, bibliotecar Nistor Gabriela - Şcoala Gimnazială Vama, bibliotecar Cocriș Camelia - Școala „Miron Costin” Suceava, bibliotecar Andrei Lăcrămioara - Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, bibliotecar Pavăl Marcela - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti, bibliotecar Ciobara Andreea - Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, bibliotecar Barbă Mariana - Școala Gimnazială Bosanci, bibliotecar Crăciun Rodica - Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.

„Ne-am bucurat și de prezentarea colegei Corina Dominte a dicționarului <Ctitori ai ethosului ștefanist. 160 de ani de învățământ preuniversitar de excelență la Colegiul Național <Ștefan cel Mare> Suceava>, realizat de o echipă de profesori ai instituției, apărut la Editura Accent Print, Suceava. Printre noutățile acestei întâlniri s-au numărat și colegii noi care au ales să facă parte din această breaslă, dar și predări de ștafetă de către colegii metodiști”, au transmis organizatorii.

 

  • Proiecte de viitor

 

Tot în cadrul evenimentului au fost anunțate misiunea, temele unice și locațiile pentru cercurile metodice ale bibliotecarilor din acest an școlar, activități care vor fi derulate în acest an școlar.

Activitatea de coordonare metodologică a bibliotecarilor școlari, a profesorilor documentarişti şi a cadrelor didactice responsabile cu biblioteca școlară/CDI este asigurată de Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava prin prof. Traian Alin Pușcă, director, și prof. Daniela Argatu, bibliotecar, și Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, prin prof. Acatrinei Mihaela, inspector Limba și literatura română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnirea bibliotecarilor din județ - proiecte, idei și rezultate dezbătute de participanți.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întâlnirea bibliotecarilor din județ - proiecte, idei și rezultate dezbătute de participanți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei