Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 244 (8468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mărgica de aur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre vorbele care circulă în popor se numără și una ale cărei origini trebuie căutate, cred, în povestea "Punguțacu doi bani" și care, în funcție de context, zice ceva despre ouatul unei mărgele de aur. Adică o faptă oarecare, absolut banală, este prezentată de autorul ei ca fiind o mare realizare, o vitejie de care trebuie să ne amintim pe termen nelimitat. Cea mai recentă mărgicăde aur este, desigur, cea ouată/ fătatăde Naționalade împiedicați alaltăieri noaptea, după ce tot ea produsese un rahat cât casa cu doar trei seri mai înainte. Foarte interesantă este percepția domniilor lor, fotbaliști, oficiali federali și antrenori, cu privire la propriile lor apariții pe gazonul care cel mai adesea le este ori străin ori dușman de-a dreptul. După prima partidă, cea cu Belarus, în care fiecare întâlnire a domniilor lor cu "obiectul" era fie nedorită, fie întâmplătoare, mamă-mamă ce botoși erau, ce mecle de distruși etalau și ce reacții tembele la observațiile pline de bun-simț ale celor care comentau panarama prin studiourile TV. Bunăoară, antrenorul ăsta care poartă numele lu' tac-su' a grohăit ceva despre nu știu ce urăar avea nu știu cine (ba știu: Gică Popescu!) pe el și pe tac-su', și pe tot neamul. Aici îmi vine să contribui și eu, transmițând ceea ce se cuvine întregului neam, până la rudele de gradul III... ba și răniților! Eeeeiiii, la doar 72 de ore distanță, s-a produs miracolul: ăștia au prins o găină și au jumulit-o, încercând să ne facă să credem că era nu o găină, ci un Archaeopteryx. Care, de spaimă și uluire, a scăpat și mărgica aia de aur, lucru firesc la o pasăre. Ai noștri nu puteau oua și ei așa o chestie, că unde ați mai văzut leu care să se ouă!? Oricum, mărgica de Archaeoperyx rămâne căa fost, cum-necum, produsă totuși de turmaasta de lei second hand. I-ați văzut cu câtă mândrie vorbeau ieri despre abnegație, devotament, dragoste de copiii patriei și alte d-astea, tatuații, vopsiții și supraponderalii? Plus tristul, îmbufnatul și seriosul din fruntea lor, patriot cum de la ta'su' nu s-a mai pomenit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărgica de aur.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mărgica de aur5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei