Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 244 (8468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Documentar

Ciorba rădăuțeană, vedetă pe Netflix, după ce a apărut în documentarul „Flavours of Romania”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce a fost inclusă într-un top al celor mai bune supe din lume, ciorba rădăuțeană a devenit şi subiect de documentar pe Netflix.

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, producător și regizor al seriei „Flavours of Romania”, o prezintă într-unul dintre episoade pe Cornelia Dumitrescu, cea care a inventat în urmă cu mai bine de 40 de ani celebrul preparat.

„Am venit azi, la Rădăuți, ca s-o cunosc și să iau rețeta oficială a faimoasei ciorbe rădăuțene direct de la sursă. Inițial nu aveam de gând să ne oprim la Rădăuți, dar când am văzut indicatorul și mi-am dat seama că aici s-a născut ciorba rădăuțeană am făcut un mic ocol și am privilegiul de a fi cu doamna care a inventat această rețetă”, spune Charlie Ottley la întâlnirea cu bucătăreasa din Rădăuți.

În secvența publicată pe pagina de Facebook a celor de la Netflix, Charlie Ottley, britanicul îndrăgostit de România, spune că ciorba rădăuțeană a fost votată în topul primelor supe din lume: „Acesta este un lucru minunat pentru România și a fost creat de această femeie”.

 

  • Renume internaţional pentru gustul său unic

 

În timp ce pregătește sub ochii lui apetisanta ciorbă, Cornelia Dumitrescu îi explică lui Charlie Ottley: „Pentru ciorba rădăuțeană avem nevoie de piept de pui, dar cu os, să fie supa concentrată, bună. Legume: ardei, țelină, morcov, ceapă, pătrunjel. După ce fierbem carnea cu legumele toate, scoatem carnea, strecurăm supa și pregătim rezonul, ce avem de pus în ciorbă: ouă, smântână, un pic de făină, oțet, usturoi și sare”.

”Mama” ciorbei de burtă, Cornelia Dumitrescu, a inventat preparatul pe când era bucătar-șef al restaurantului ”Nordic” din Rădăuți, acum devenit restaurant ”Național”. A făcut ciorba prima dată pentru familia sa, folosind carne de curcan, de la păsările pe care le creștea în gospodărie și a servit-o, mai apoi, și în restaurantul în care lucra ca bucătar-șef.

Ciorba rădăuțeană și-a căpătat locul potrivit și la nivel mondial, după ce Taste Atlas a realizat un clasament al celor mai bune supe din întreaga lume în aprilie 2023, iar ciorba rădăuțeană a fost plasată pe locul 12. În clasament au fost integrate și șase supe românești, dar ciorba rădăuțeană a fost de departe printre cele mai apreciate, cu un punctaj de 4,6 din 5. Ciorba rădăuţeană și-a câştigat un renume internaţional pentru gustul său unic şi pentru că e un preparat sănătos, cu un conţinut scăzut de calorii.

De partea cealaltă, trebuie să menționăm că Charlie Ottley este jurnalistul străin care a promovat foarte mult România prin documentarele sale.

În documentarul Netflix „Flavours of Romania” (sezonul 1 și 2) străbate regiuni istorice ale României pentru a prezenta gastronomia, cultura și natura locului, în efortul de a promova conservarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciorba rădăuțeană, vedetă pe Netflix, după ce a apărut în documentarul „Flavours of Romania”.
 Vizualizări articol: 1992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Ciorba rădăuțeană, vedetă pe Netflix, după ce a apărut în documentarul „Flavours of Romania”3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei