Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 244 (8468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sectorul Catehizare

1.300 de copii și tineri au făcut parte din proiectul „Comorile satului”, întâlniri de suflet „în tinda și curtea bisericii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1.300 de copii și tineri au făcut parte, pe tot parcursul lunilor august și septembrie, din proiectul „Comorile satului”, întâlniri de suflet „în tinda și curtea bisericii”. Echipa de voluntari a Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și-a dus la bun sfârșit menirea și-n această vară, „fiindu-le celor 1.300 de copii pe care i-au întâlnit călăuze către Hristos și punte de legătură către valorile adevărate și fundamentale deopotrivă”.

Bianca-Gabriela Roman,referent Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, a declarat că tinerii voluntari, sprijiniți și îndrumați îndeaproape de părintele arhid. Paul-Vlad Lungu, „și-au dorit să-și continue misiunea înălțătoare și nobilă începută acum o vară la poalele cerului de la Dorna Arini și-n cele trei luni pline ale acestei veri.Așa se face că, plini de nădejde și de emoție, au continuat să descopere neprețuitele daruri ascunse în inimile satelor și ale parohiilor în care au poposit, apoi în sufletele copiilor și tinerilor pe care i-au întâlnit”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pe tot parcursul lunilor august și septembrie ale anului 2023, în parohiile Sf. Cuvioasă Parascheva – Antoceni, Adormirea Maicii Domnului – Boroaia Vale, Adormirea Maicii Domnului – Straja I și Sfinții Împărați Constantin și Elena – Straja II, Sfântul Vasile cel Mare – Șerbăuți, Nașterea Maicii Domnului – Țibeni, Sf. Cuvioasă Parascheva – Solca, Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Bosanci, Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Ciprian Porumbescu și Adormirea Maicii Domnului – Moldovița din județul Suceava, a poposit Tabăra „Comorile satului”.

Au avut loc întâlniri la care au participat copii și tineri, preoți și profesori. „Ne amintim cu drag de toate atelierele de cunoaștere/autocunoaștere, teambuilding, comunicare, cateheză, atelierele de handmade, dans, muzică, jocurile olimpice, tirul cu arcul, atelierele de airsoft și atelierele de prim ajutor, spovedania și Sfânta Liturghie, vânătoarea de comori și focul de tabără care sunt doar o parte dintre activitățile ce au fost menite să fie punți de legătură către sufletele copiilor. Cu drag și emoție amintim și de fiecare început și sfârșit de zi care avea loc într-un mod tainic, aducând slavă lui Dumnezeu pentru toate. Pentru învățăturile și prieteniile dobândite din orele petrecute împreună, pentru emoție, zâmbete și dragoste, pentru speranța, iubirea și tot curajul dobândit”, a completat Bianca-Gabriela Roman. Voluntarii suceveni, spun organizatorii, au dovedit și de această dată că sunt într-adevăr lumină, speranță, nădejde și dăruire, ei fiind modele pentru copiii și tinerii din tabără.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.300 de copii și tineri au făcut parte din proiectul „Comorile satului”, întâlniri de suflet „în tinda și curtea bisericii”.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.300 de copii și tineri au făcut parte din proiectul „Comorile satului”, întâlniri de suflet „în tinda și curtea bisericii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei