NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
miercuri, 27 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 227 (8451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preocupare

Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului Transporturilor să demareze negocieri pentru curse aeriene de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, căruia îi solicită să demareze negocieri cu operatori de transport aerian care să opereze de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din  Suceava.

”Președintele Consiliului Județean Suceava a făcut și face eforturi uriașe pentru a susține investiții de cea mai bună calitate, pentru a asigura Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” toate condițiile tehnice necesare pentru a putea opera curse internaționale regulate către majoritatea statelor europene, chiar și în condiții meteorologice dificile. Mai mult decât atât, grație negocierilor purtate de președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, mai multe companii aeriene au operaționalizat zboruri internaționale. Din păcate, compania care are și cea mai mare pondere a zborurilor pe aeroportul sucevean (compania Wizz Air) întâmpină mai multe probleme operaționale la nivel european, motiv pentru care a decis reducerea semnificativă a operațiunilor și, începând  cu 28 octombrie 2023, compania aeriană va închide baza de la Suceava”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal spune că este esențial pentru călătorii români, dar și pentru investițiile noi realizate în aeroport, ca alte companii să fie invitate să opereze de la Suceava, atât pentru zboruri interne, cât, mai ales, zboruri către marile comunități de români din afara granițelor.

”Dat fiind faptul că președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, a inițiat mai multe demersuri în sensul atragerii de noi companii pe Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” și luând în considerare faptul că demersul ar prinde și mai multă consistență printr-o cooperare cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, vă solicit să precizați, domnule ministru, dacă aveți în vedere ca, în perioada imediat următoare, să purtați negocieri și să invitați alte companii aeriene acreditate la nivelul Uniunii Europene să opereze zboruri din România, inclusiv de pe Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare””, este mesajul lui Ioan Balan.

Deputatul sucevean mai vrea să afle dacă, în baza informațiilor pozitive privind relansarea economicăa Companiei Tarom și luând în considerare oportunitățile financiare de care dispune România în prezent (fonduri rambursabile/nerabursabile), ministrul Grindeanu are în vedere să propună Comisiei Europene un plan de capitalizare și dezvoltare a companiei naționale, care să includă inclusiv achiziția de noi aeronave care să crească semnificativ capacitatea de operare, inclusiv din Suceava către destinații europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului Transporturilor să demareze negocieri pentru curse aeriene de la Suceava.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului Transporturilor să demareze negocieri pentru curse aeriene de la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei