Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 227 (8451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un prim bilanț (I)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deși nici nu s-a dat ora înapoi, nici măcar septembrie nu s-a terminat, teoretic s-a scurs o treime din sezonul regulat al campionatului nostru cel de toate etapele. Asta ar însemna 10 etape, doar că diverse cluburi obosite au cerut să fie lăsate să se pregătească de Liga Conferinței, astfel că au sărit niște meciuri din competiția internă. Și oricum au avut soarta ”Dinamoului” lui Borcea, adică au rămas pe dinafară. Foarte interesant, ba chiar învățătură de minte, când una dintre echipe n-a putut amâna o etapă, a câștigat meciul! Este vorba de Farul, care i-a aplicat o corecție Craiovei lui Rotaru. Poate nu e chiar în regulă să o identific așa, dar să zicem că e un fel de a face cunoscut cine este adevăratul responsabil pentru haosul de pe banca tehnică a echipei oltene. A ajuns patronul ăla responsabil (acum cu alt sens) din Bănie să-l taloneze pe concitadinul Mititelu la concursul de parodie a patronilor de fotbal. E bătaia de pe locul 2, căci campion peren rămâne Becali. Dar să revenim la bilanțul parțial al treimii de sezon regulat. FCSB e singura echipă perdantă în Europa care și-a jucat restanța, aproape perdantă și ea (egal cu Hermannstadt în deplasare), de unde putem risca o concluzie, anume că mai bine o juca la vremea ei. Dar chiar și așa, FCSB este plasată mai bine ca oricând în ultimul deceniu în fruntea plutonului. Are o singură înfrângere și un singur egal, adică 25 de puncte din 30 posibile, randament 83,33% ! Un parcurs de titlu, fără îndoială, doar că ne mai temperează înjumătățirea punctelor înainte de play-off. Am eu o teorie a mea că s-a decis undeva că e rândul FCSB în sezonul ăsta, fiind an megaelectoral, iar niște ciolaci vor să bage capul în poză. Să nu uităm cine a dat poruncă pentru ca FCSB să joace în Ghencea... O vreme, CFR Cluj a părut că ține trena liderului, doar că rezultatele au fost înșelătoare, existând impresia că trupa lui Mandorlini a recoltat mai mult decât a semănat. S-a văzut asta inclusiv la derby-ul vișiniu, însă CFR e încă bine plasată dacă își câștigă restanța. Podiumul e completat de Rapid, care ia fața Universității Craiova doar la golaveraj, dar este echipa cu stabilitate pe termen lung, deci cu bază de creștere. Aproape de ele poate veni Sepsi, care are două restanțe, însă e într-o pierdere teribilă de turație. Ar rămâne un singur loc de play-off pe care se bat câteva echipe, dar pe care le voi include în partea a doua a bilanțului parțial, laolaltă cu cele care suflă greu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un prim bilanț (I).
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un prim bilanț (I)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei