Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 227 (8451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Țeparul Radu Alexa Ivaș, dat în urmărire generală de Poliția Română

Miercuri, 27 Septembrie 2023 (14:08:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Radu Alexe Ivaș, devenit cunoscut după numeroase înșelăciuni comise, condamnat definitiv marți, 26 octombrie, la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru o faptă de agresiune (loviri sau alte violențe), a fost dat în urmărire de Poliția Română.

Din informațiile noastre, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale l-au căutat la domiciliu, marți, după ce au primit sentința, însă bărbatul în vârstă de 52 de ani nu a fost de găsit.

Prin urmare, s-au declanșat procedurile de dare în urmărire, iar fotografia lui Ivaș a fost postată pe site-ul Poliției Române, așteptându-se informații cu privire la unde s-ar afla.

Radu Alexa Ivaș scăpase recent de răspundere penală, prin prescriere, într-un dosar privind înșelăciuni comise asupra a 29 de oameni care au comandat de la firma sa și a soției sale tâmplărie din termopan.  

S-a ajuns la prescriere pentru că faptele sunt foarte vechi (parte din ele de mai bine de 10 ani) și pentru că ancheta a decurs foarte anevoios mai întâi pe masa polițiștilor și procurorilor (de la primele plângeri este vorba de 7-9 ani), însă se observă și că procesul de la prima instanță – Tribunalul Suceava, s-a întins pe mai bine de 3 ani.  

În luna iulie a anului 2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a soţilor Radu Alexe Ivaş şi Mihaela Ivaş pentru înşelăciuni legate de magazinul de termopane pe care l-au avut deschis din anul 2010 în cartierul George Enescu din municipiul Suceava.

Faptele au fost comise în perioada iulie 2010 - octombrie 2015, însă ancheta s-a desfăşurat anevoios. Mulţi păgubiţi au renunţat la despăgubiri când au văzut că anii se scurg, iar plângerile depuse de ei nu au nici o finalitate. Chiar şi aşa, 29 de păgubiţi au ajuns părţi vătămate în procesul de pe rolul Tribunalului Suceava în 2019. Prejudiciul calculat la cei care au depus plângeri este de 52.214 lei.

Pe parcursul anchetei, de frica pușcăriei, soții Ivaș au achitat o parte din prejudicii, semnând acorduri de împăcare notariale cu victimele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țeparul Radu Alexa Ivaș, dat în urmărire generală de Poliția Română.
 Vizualizări articol: 4627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Țeparul Radu Alexa Ivaș, dat în urmărire generală de Poliția Română3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei