Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 227 (8451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Firmele Proiect AIC și Expert Infradesign au finalizat documentația tehnică de proiectare pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor din centrul Sucevei

Miercuri, 27 Septembrie 2023 (14:42:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de proiectare Proiect AIC și Expert Infradesign au finalizat documentația de proiectare a creșterii eficienței energetice a blocurilor din zona centrală a Sucevei. Documentația pentru această investiție a obținut toate avizele de la ISU, mediu, avizul comisiei Ordinului Arhitecților și avizul comisiei de monumente. De precizat că echipa de proiectare a fost manageriată de către inginerul Costel Cucu.

Colectivul de elaborare a fost compus din ing. Andrei Răutu, în calitate de șef de proiect, acesta fiind proiectant de construcții și securitate la incendiu, ing. Ruben Apăscăriței, proiectant instalații, și arh. Daniel Șoltuzu, proiectant de arhitectură. Proiectul realizat de cele două firme sucevene a fost prezentat miercuri și de primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta precizând că din punctul său de vedere „cu siguranță va ieși un lucru bun”. „La fel de importante sunt mansardele, care se reabilitează. Urmează să semnăm aceste contracte de mandat și cu celelalte asociații de locatari din zona centrală”.

O altă lucrare de importanță pentru municipiul Suceava finalizată cu succes de către firma de proiectare suceveană Proiect AIC a fost „Creșterea siguranței pacienților la Spitalul Județean Suceava” prin introducerea fluidelor medicale, echiparea cu instalații de ventilare și tratare aer în tot spitalul județean. În baza documentației întocmite, Spitalul Județean Suceava a obținut o finanțare nerambursabilă de trei milioane de euro, proiectul urmând a fi implementat în perioada imediat următoare.

Trebuie spus că același colectiv de elaborare a finalizat cu succes și documentația pentru proiectul „Creșterea eficientei energetice a sediului Consiliului Județean Satu Mare”, renumita clădire proiectată de către suceveanul Nicolae Porumbescu, construită în anii 1972-1984. Astfel, după 50 ani de la construcție documentația de reabilitare a acestui obiectiv va fi realizată tot de către un colectiv de proiectare sucevean.

De remarcat că, în perioada 2018-2023, cele două societăți sucevene conduse de către ing. Costel Cucu au efectuat numeroase lucrări de proiectare în țară, printre care documentația pentru obținerea avizului de securitate la incendiu la Aeroportul Otopeni, modernizarea și extinderea rețelelor de apă în Portul Constanta, creșterea eficienței energetice pentru 24 de blocuri în municipiul Arad, precum și inspecția lucrărilor de anvelopare pentru 225 blocuri din sectorul 2 al municipiului București.

În ceea ce-l privește pe managerul celor două firme, ing. Costel Cucu, începând cu anul 2021 acesta a dobândit atât calitate de verificator, cât și calitatea de expert tehnic, efectuând verificări ale documentațiilor pentru mai multe proiecte de anvergură, cum ar fi: Spitalul regional Vrancea și expertize tehnice ale rețelelor de apă și canalizare din județul Suceava, dar și din județele limitrofe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele Proiect AIC și Expert Infradesign au finalizat documentația tehnică de proiectare pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Firmele Proiect AIC și Expert Infradesign au finalizat documentația tehnică de proiectare pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor din centrul Sucevei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei