Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 135 (8359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Primarul din Fălticeni a participat la sfințirea Centrului Psiho-Logos, care oferă consiliere copiilor cu dificultăți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la sfințirea Centrului Psiho-Logos, care oferă consiliere copiilor cu dificultăți, prilej cu care a avut loc și „Ziua Porților Deschise” în această locație. Evenimentul a început cu o slujbă de sfințire, în debutul căreia cei trei preoți prezenți le-au oferit Sfânta Împărtășanie copiilor care beneficiază de serviciile acestui centru.

Organizatorii au precizat că Centrul Psiho-Logos continuă activitatea Centrului AleSim Interactiv, care încă din perioada pandemiei de coronavirus a organizat mai multe ateliere recreative pentru copiii din Fălticeni. De altfel, unul dintre psihologii centrului, Alexandra Grigoraș, a precizat că activitatea centrului a început în anul 2021, atunci când a observat că în timpul pandemiei copiii interacționau mai puțin unii cu ceilalți. „Atunci ne-am gândit să organizăm diferite ateliere recreative, cu teme educative, prin care ei să socializeze mai mult. Odată cu organizarea acestor ateliere am început să primim și cereri pentru activități individuale, de a lucra individual cu copiii care prezentau fie anumite dificultăți pe partea de scris sau citit, pe partea de limbaj. Acum ne-am dezvoltat și oferim servicii pentru o paletă mai largă de beneficiari, inclusiv adulți”, a precizat Alexandra Grigoraș.

Ea a fost completată de psihologul Agnes Frunsă, care a precizat că la acest centru se poate beneficia de o gamă largă de servicii, de evaluare psihologică, logopedică, psihopedagogică și până la terapie recuperatorică pentru copii cu cerințe educaționale speciale, dar și intervenție logopedică pentru copii cu tulburări de limbaj și pentru adulți cu tulburări neurologice. La toate acestea se adaugă atelierele recreative pentru copii care sunt organizate în continuare în locația centrului. În final, psihologul Simona Vatamanu a făcut referire la inițiativa de a împărtăși copiii la acest centru, ea spunând că aceasta a pornit de la solicitarea unui părinte care spunea că „se simte judecat și îi era frică de reacția oamenilor” pentru că cei mici sunt agitați sau țipă dacă ar merge într-o biserică. Simona Vatamanu a spus că după această acțiune, preoții care au participat la slujbă au spus că vor veni în continuare pentru a-i împărtăși pe copiii care sunt beneficiari ai centrului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Fălticeni a participat la sfințirea Centrului Psiho-Logos, care oferă consiliere copiilor cu dificultăți.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Fălticeni a participat la sfințirea Centrului Psiho-Logos, care oferă consiliere copiilor cu dificultăți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei