Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 135 (8359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Derută printre profesorii suceveni. Ministerul anunță suspendarea grevei, liderii sindicali cheamă lumea la protest

Luni, 12 Iunie 2023 (14:26:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Derută și agitație mare printre angajații din școlile sucevene după ce luni, la orele amiezii, de la București a fost transmis anunțul potrivit căruia greva din educație se suspendă.

Vestea unui acord încheiat dintre sindicate și Minister s-a răspândit rapid și printre cei peste 1.500 de angajați din școlile sucevene care protestau în centrul municipiului Suceava și care au primit intrigați această decizie.

Nu a durat mult până când au început să arunce vorbe grele asupra liderilor sindicali, considerând acordul dintre sindicatele de la Centru și Minister o „mare trădare”. „Ne-ați trădat”, „Ne-ați dezamăgit”, „Ne-ați mințit” au strigat protestatarii.

Mesajul președintelui Alianței Sindicatelor din Învățământ, prof. Giani Leonte, a fost că greva se suspendă, nu se încheie, Guvernul angajându-se ca în decursul zilei (n.r. luni) să publice o ordonanță de urgență care să stipuleze o parte din cererile oamenilor.

De cealaltă parte, Leonte le-a transmis protestatarilor că la Suceava greva continuă și că vor fi organizate proteste toată săptămâna.

Acesta a mai specificat că la Suceava, numărul angajaților din preuniversitar care doresc continuarea grevei este unul foarte ridicat, astfel că în județul nostru vor continua manifestațiile, iar profesorii nu vor intra la clase.

Circa 83% din școlile sucevene sunt în grevă, acesta fiind cel mai ridicat procent de la nivel național.

În mulțime, aceste mesaje au fost primite cu multă revoltă și confuzie. Pe de o parte, protestatarii au spus că sindicaliștii de la București au renunțat prea ușor la grevă, fără a le fi satisfăcute revendicările.

De cealaltă parte, oamenii nu au înțeles dacă trebuie să se întoarcă marți la ore sau trebuie să vină la protestul de pe esplanadă.  

Oamenii le-au reproșat reprezentanților din sindicate că au sacrificat trei săptămâni de zile, au sacrificat timp și bani, iar oferta venită de la București nu este una care să-i mulțumească. Prin urmare suspendarea grevei nu era deocamdată o opțiune.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Derută printre profesorii suceveni. Ministerul anunță suspendarea grevei, liderii sindicali cheamă lumea la protest.
 Vizualizări articol: 2924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Derută printre profesorii suceveni. Ministerul anunță suspendarea grevei, liderii sindicali cheamă lumea la protest5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei