Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 97 (8321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DNA

Polițist trimis în judecată pentru o mită de 300.000 de euro, alături de cel care i-ar fi dat banii, un sucevean afacerist cu lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au anunțat că au finalizat ancheta într-un caz de mare corupție în care au fost implicați un polițist de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, respectiv un afacerist din comuna Bogdănești.

Totul a plecat de la descinderile de la finele lunii septembrie a anului trecut, când forțe masive de poliție din Capitală au efectuat 85 de percheziții în județul Suceava.

Anchetatorii au vizat atunci destructurarea unor rețele de traficanți de material lemnos, care au fost puse pe picioare de afaceriști din Bogdănești și Cornu Luncii.

În cadrul acțiunii Poliției Române cu descinderi în mafia lemnului din Suceava s-a vorbit de două filiere foarte bine închegate, una la Bogdănești și una în comuna Slatina.

Pe acest fond, polițistul bucureștean ar fi luat mită de la omul de afaceri Ionuț Ursu, din Bogdănești, căruia i-a promis că, în schimbul sumei de 300.000 de euro (200.000 de euro pentru el și 100.000 de euro pentru un intermediar) va interveni pentru a-i reduce răspunderea penală și a-l face să scape în cele din urmă de pușcărie.

 

Cu ce promisiuni a primit polițistul marea sumă de bani

”În perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin, în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins de la celălalt inculpat (persoană vizată în cauza respectivă) cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar).

Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin în schimbul promisiunii că:
- acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus, precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală;
- acesta ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.
În același context, în perioada 14 – 30.12.2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv dar și cum se vor derula cercetările în continuare”, se arată într-un comunicat al DNA.

 

Trimiși în judecată la pachet - o faptă de corupție interceptată, nu denunțată

În acest caz nu a fost vorba de vreun denunț, ci de o interceptare a faptelor de corupție, astfel că sunt trimiși în judecată atât mituitorul, cât și cel acuzat că a luat mită.

Polițistul va fi judecat pentru luare de mită, trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Polițistul este în arest preventiv.

Afaceristul Ursu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.

Dosarul în care sunt judecați cei doi a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București.

Procurorii au beneficiat în dosar de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.  

Cei doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist trimis în judecată pentru o mită de 300.000 de euro, alături de cel care i-ar fi dat banii, un sucevean afacerist cu lemne.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Polițist trimis în judecată pentru o mită de 300.000 de euro, alături de cel care i-ar fi dat banii, un sucevean afacerist cu lemne5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei