Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 97 (8321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț parțial

31 de premii I au fost adjudecate de elevii suceveni la olimpiadele naționale din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

31 de elevi din județ au fost recompensați cu Premiul I în cadrul olimpiadelor naționale din acest an școlar, alți 14 au fost recompensați cu premiul al II-lea, iar 22 au obținut premiul al III-lea.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava au realizat un bilanț parțial al rezultatelor obținute de elevii suceveni la competițiile recente, palmaresul județului ajungând la 185 de distincții.

La premiile I, II și III se mai adaugă 72 de mențiuni, 25 de premii speciale și 21 de medalii.

Potrivit inspectorului școlar general Grigore Bocanci, „elevii cu premiul I au primit din partea Ministerului Educației câte 1.000 de lei, cei cu premiul II – 700 de lei, cei cu premiul III – 500 de lei, iar cei cu mențiune – 300 de lei. Vreau să-i felicit pe elevii care au participat și au obținut rezultate la aceste competiții și să-i încurajez pe colegii lor să participe pe viitor. De asemenea, îi felicit pe colegii profesori care au pregătit elevii și pe inspectorii școlari care au monitorizat și coordonat activitatea”.

Bocanci a mai punctat că bilanțul este unul parțial, câteva competiții naționale fiind încă în desfășurare.

 

Premiile I

Cât privește premiile I, 31 la număr, lotul județean de la Olimpiada de Polonă a adus cele mai multe distincții, 8 la număr.

Câte patru premii I au obținut elevii suceveni la olimpiadele de Ucraineană maternă și Religie, cult ortodox.

La olimpiadele de Limbă germană maternă și Religie, cult penticostal, au fost obținute câte două premii I, iar restul până la 31 au fost adjudecate la olimpiadele de franceză, geografie, italiană, tehnologii, educație fizică, educație civică, studiu biblic, istorie.

 

Elevi, la un pas de etapa internațională

Reprezentanții IȘJ Suceava au amintit și de elevii care s-au calificat în loturile naționale lărgite, aceștia urmând să mai treacă printr-o serie de testări pentru a face parte din echipele care vor reprezenta România în competiții internaționale.

Sunt doi elevi în lotul național lărgit la biologie - Cârloanță Teodor, clasa a XI-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și Ionescu Marian Nicolay, clasa a X-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

De asemenea, elevul Popescu Șerban Marian, de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, s-a calificat pentru lotul lărgit la chimie.

Totodată, la Olimpiada de Limba și literatura polonă, etapa internațională, din Varșovia, au participat Beleș Caterina, clasa a XI-a, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului; Hofman Maria Monica, clasa a XI-a, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului”; Coman David, clasa a XI-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 31 de premii I au fost adjudecate de elevii suceveni la olimpiadele naționale din acest an.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
31 de premii I au fost adjudecate de elevii suceveni la olimpiadele naționale din acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei