Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 84 (8308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căutat de Poliție

Sucevean condamnat pentru o tentativă de evadare ca-n filme din arestul Poliției Maramureș

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din comuna suceveană Bogdănești a fost condamnat definitiv de instanțele din Maramureș într-un dosar în care a fost judecat pentru distrugere și tentativă de evadare din arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș

Vasile Ciurca, în vârstă de 26 de ani, are de executat o pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare și a fost dat în urmărire de Poliția Română, semn că mandatul din data de 5 aprilie nu a putut fi pus încă în aplicare.

În iulie 2021, Vasile Ciurca era privat de libertate în arestul IPJ Maramureș. Suceveanul și un alt arestat au reușit să disloce gratiile de la celula în care erau închiși, în arestul Poliției Maramureș, fiind prinși de gardieni în timp ce încercau să iasă pe un geam, în exteriorul clădirii.

Tentativa celor doi nu a fost una total utopică, având în vedere că din același arest, cu câteva luni înainte, doi ucraineni reușiseră să evadeze în toată regula.   

În octombrie 2020, doi ucraineni, reținuți pentru trafic de migranți, au evadat după ce au dislocat rama din termopan a ferestrei, iar apoi au îndoit gratiile. Ucrainenii au reușit să îndoaie cu mâinile goale gratiile suficient cât să poate ieși din celulă și să fugă. Ei au fost prinși a doua zi pe un câmp, de unde căutau o variantă de a părăsi teritoriul țării.

După ce a existat și a doua tentativă de evadare, la IPJ Maramureș s-au luat măsuri radicale. Toți deținuții au fost mutați în alte centre de reținere de prin județele vecine, iar arestul a fost reamenajat pentru a nu mai exista posibilitatea evadării.

Scandalul de la vremea respectivă a fost unul imens, mai ales că arestul trecuse prin lucrări de consolidare, modernizare și extindere. Clădirea a fost eliberată de deținuți și supusă în regim de urgență la lucrări de consolidare și ”punere în siguranță a celulelor”.

Vasile Ciurca era la vremea respectivă în arestul Poliției Maramureș într-un dosar de furt. El a încercat să evadeze alături de un individ din Vișeu de Sus, care era reținut pentru viol.

Deși nu a reușit să evadeze, suceveanul a fost eliberat după o perioadă de arest preventiv, iar între timp nu a fost de găsit.

Poliția Română a publicat fotografia acestuia pe site, la secțiunea ”Urmăriți”, și așteaptă informații cu privire la unde s-ar afla.

”La data de 05.04.2023 Judecătoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pe numele lui Vasile Ciurca, fiind condamnat la pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tentativă de evadare”, se arată în informarea Poliției Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean condamnat pentru o tentativă de evadare ca-n filme din arestul Poliției Maramureș.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean condamnat pentru o tentativă de evadare ca-n filme din arestul Poliției Maramureș0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei