Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 84 (8308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Extinderea USV

Clădiri cu opt etaje pentru Facultatea de Medicină și Științe Biologice se vor construi în curtea Spitalului Județean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recent înființata Facultate de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava va avea și propriile clădiri, unde vor fi efectuate orele de curs, laboratoarele și practica studenților, în curtea Spitalului Județean Suceava. Accesul se va putea face și de pe strada Scurtă, și de la bulevardul principal, clădirile urmând a fi făcute chiar lângă Serviciul Județean de Ambulanță și Colegiul Național „Spiru Haret”.

Un pas important în această direcție s-a făcut prin anunțarea intenției de elaborare a  planului urbanistic zonal (PUZ) - cu Regulamentul de urbanism aferent, în baza căruia municipalitatea suceveană va autoriza investiția.

Conform documentațiilor depuse la Primăria Suceava, construirea celor două corpuri de clădire ale Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul USV se va face pe  teren proprietate a statului, dat în administrare USV, în suprafață de 1440 mp, C.F. 57570 identic cu parcela cadastrală notată cu numărul 57570, situat în intravilanul municipiului Suceava, str. 1 Decembrie 1918, nr. 21.

Proiectul include construcții sanitare, unități de învățământ (spații pentru instruire teoretică şi practică), spații de cazare pentru studenți, amenajări: căi de acces carosabile şi pietonale, parcaje, garaje, spații plantate, amenajări de sport, împrejmuiri, construcții aferente echipării tehnico-edilitare - care sa nu fie vizibile dinspre stradă sau dacă sunt să fie mascate și integrate în arhitectura clădirilor, care vor avea un regim maxim de înălțime de 36 de metri de la cota terenului amenajat.

Mai exact, clădirile noii facultăți vor fi cu zece niveluri: Subsol+Parter+7 Etaje și Etajul 8 retras. Pentru realizarea lucrărilor, pe terenul respectiv se vor efectua lucrări de desființare a unui beci și a unui rezervor de apă, precum și dezafectarea parțială a parcării existente.

Deocamdată proiectul este în stadiul de consultare publică, publicul interesat fiind invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ, în termen de 5 zile de la data de 10.04.2023, la registratura Primăriei municipiului Suceava din bdul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri, sau pe adresa de e-mail urbanism@primariasv.ro.

Observațiile și propunerile transmise sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clădiri cu opt etaje pentru Facultatea de Medicină și Științe Biologice se vor construi în curtea Spitalului Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Clădiri cu opt etaje pentru Facultatea de Medicină și Științe Biologice se vor construi în curtea Spitalului Județean Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei