Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 84 (8308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Ioan Stan: PSD va sprijini îndeosebi fermierii români și producția românească în această perioadă complicată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a dat asigurări că social-democrații vor continua să îi sprijine pe fermierii români și producția românească. Ioan Stan a făcut această precizare după protestul de vinerea trecută a fermierilor români, el arătând că unii dintre parlamentarii PNL s-au grăbit să eticheteze protestele drept manifestări împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea. „Ca de obicei, atunci când vine vorba despre interpretările şi opiniile colegilor liberali, realitatea este alta, iar fermierii pot confirma acest lucru. Deoarece protestele lor nu au fost împotriva Ministerului Agriculturii, nici împotriva ministrului Petre Daea, ci împotriva Comisiei Europene”, a precizat Stan. El a spus că decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative atât pentru România, cât şi pentru celelalte state din regiune. Liderul PSD a explicat că cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piața, au generat prăbușiri ale prețurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-și valorifica producțiile.

„Cunoscând aceste realităţi, Ministerul Agriculturii a luat mai multe măsuri pentru a-i sprijini pe fermierii români afectați și va continua să susțină cauza lor la Bruxelles, printre care elaborarea actului normativ pentru a dubla cu bani de la bugetul de stat orice ajutor acordat de Comisie în legătură cu exporturile din Ucraina, dar și propunerea făcută experților europeni ca în noul algoritm să țină seama de suprafața cultivată cu cereale în fiecare stat solicitant. În această privință, România ar fi pe primul loc cu 6 milioane de hectare, urmată de Polonia cu 3,5 milioane și Bulgaria cu două milioane”, a declarat Stan. El a amintit și de scrisoarea adresată Comisiei Europene în care ministrul Daea solicită reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele exportate din Ucraina, o monitorizare mai atentă a grânelor care tranzitează spațiul UE și o formulă de calcul corectă pentru alocarea ajutoarelor către statele afectate.

În același timp, președintele PSD Suceava a spus că în ciuda acestor probleme, România va continua să ajute Ucraina. „Avem însă datoria să ne protejăm în primul rând fermierii și procesatorii noştri. Aşadar, PSD va sprijini îndeosebi fermierii români și producția românească, mai ales în această perioadă complicată pe care cu toții o traversăm. Iar liberalii, decât să poarte grija ministrului Daea, care până acum şi-a dovedit în mod repetat profesionalismul, mai degrabă s-ar preocupa de jaloanele rămase nerezolvate definitiv, aferente cererii a doua de plată prin PNRR, toate aflate în sarcina miniştrilor PNL”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: PSD va sprijini îndeosebi fermierii români și producția românească în această perioadă complicată.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan: PSD va sprijini îndeosebi fermierii români și producția românească în această perioadă complicată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei