Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 84 (8308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare imobiliară

Bloc cu șapte etaje în locul unei case din zona intersecției străzilor Alexandru cel Bun și Samuil Isopescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liniștitele zone de case de pe străzi precum Alexandru cel Bun, Tudor Vladimirescu, Samuil Isopescu, considerate foarte bune, fiind situate foarte aproape de centrul municipiului Suceava și de principalele instituții și locații de petrecere a timpului liber, încep să resimtă tot mai mult presiunea dezvoltatorilor imobiliari. După ce blocuri precum cel de la intersecția străzii Tipografiei cu Alexandru cel Bun, ori cele construite vizavi de Balada, pe strada Mitropoliei, au deschis calea spre realizarea clădirilor de mare înălțime, cu multe apartamente, casele din zonă au devenit căutate de dezvoltatorii imobiliari, dornici să facă investiții similare.

Cel mai nou proiect de realizare a unui bloc cu regim mare de înălțime în zona respectivă vizează o suprafață de teren de 1187 mp de pe strada str. Samoil Isopescu, nr. 8. Inițiator este compania Trans Europe Speed SRL, care vrea să amenajeze un bloc de locuințe colective, cu spații comerciale și de prestări servicii, cu locuri de parcare, în locul casei Voronca, situată la intersecția străzilor Alexandru cel Bun și Samuil Isopescu.

Noua clădire, aflată în curs de autorizare, va avea un regim de înălțime de maxim 25,5 metri de la cota terenului sistematizat, adică nouă niveluri: demisol, parter, șase etaje și un etaj tehnic.

Conform documentației depuse la Primăria Suceava, blocul va avea 39 de apartamente și două unități comerciale și de prestări servicii la parter.

Pentru a fi asigurate locurile de parcare impuse prin lege, adică minimum un loc de parcare/apartament, adică 39 în total și trei locuri de parcare pentru spațiile comerciale (minimum 1 la 10 salariați), acestea vor fi atât supraterane (20), cât și la demisol (22).

În prezent, suprafața construită la sol este de 333 mp, iar prin realizarea blocului va crește la 455 mp, din totalul 1187 mp, ceea ce e foarte rezonabil, comparativ cu alte investiții care au „forțat” limitele legale.

O suprafață de 203 mp va fi destinată pentru amenajarea de spații verzi, 36 mp pentru un loc de joacă copii, iar aproape 530 mp pentru parcări.

Proiectul este în faza de consultare publică începând de luni, 10 aprilie, încât publicul interesat poate să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ, în termen de 5 zile de la data de 10.04.2023, la registratura Primăriei municipiului Suceava din bdul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri, sau pe adresa de e-mail urbanism@primariasv.ro.

Observațiile și propunerile transmise sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în proxima comisie tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bloc cu șapte etaje în locul unei case din zona intersecției străzilor Alexandru cel Bun și Samuil Isopescu.
 Vizualizări articol: 3070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Bloc cu șapte etaje în locul unei case din zona intersecției străzilor Alexandru cel Bun și Samuil Isopescu2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei