Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 84 (8308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Bilanț bun la Colegiul „Dragoș Vodă”: 13 calificări la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” au bifat un bilanț notoriu în ceea ce privește olimpiadele și concursurile școlare din această primăvară, aceștia calificându-se la 13 competiții naționale.

”La Colegiul Național <Dragoș Vodă> Câmpulung Moldovenesc s-au obținut, la competițiile școlare, cele mai frumoase rezultate din ultimii ani, datorită pasiunii, talentului și muncii, deopotrivă ale elevilor și ale profesorilor îndrumători!”, au transmis reprezentanții școlii.

Înzestrată cu talent și pasiune în domeniul disciplinelor umaniste, Sofia Mareci, din clasa a IX-a, a promovat la etapa națională a trei olimpiade școlare: Limba și literatura română (prof. Moroșan Ana Maria), Cultură și spiritualitate românească (prof. Moroșan Ana Maria și pr. prof. dr. Cojocari Alexandru), Istorie (prof. Ștefăroi Octavian).

De cealaltă parte, continuând o preocupare mai veche pentru geografie, elevii Ștefăroi Teodora, Lucasciuc Alin Vasile și Văleanu Ștefan, din clasa a X-a, au promovat la etapa superioară a Olimpiadei de Geografie, sub îndrumarea prof. dr. Piticar Mihai-Toader.

Reunind logica matematică și intuiția lingvistică,Ghelbere Andreea, din clasa a XI-a, s-a calificat la Olimpiada națională de Lingvistică (prof. Ghidion Dorina).

Totodată, elevul Cârloanță Teodor, din clasa a XI-a, s-a calificat de pe locul I la două olimpiade naționale: Olimpiada de Biologie (prof. Zancu Daniela) și Științele Pământului (prof. Zancu Daniela, Petrașuc Ana Maria, Piticar Mihai-Toader și Debren Nicolae).

Continuând deja o tradiție, echipajul format din eleviiGhelbere Andreea, Candrea Gabriela, Bersan Carla, Buha Gabriel, membri aiClubului de Robotică, îndrumați de prof.Luisa Dayana Ivașcu, s-a calificat în semifinala CanSat, o competiție aAgenției Spațiale Europene, cu un minisatelit, care a îndeplinit exigențele impuse.

 

Rezultate bune

De asemenea, elevaDaria Zancu, din clasa a IX-a, a dovedit competențe în cercetarea științifică și a obținutpremiul al III-lea laSimpozionul on-line „Aqua Sens Tim”, organizat de Facultatea de Ingineria Mediului, Timișoara, îndrumătoare fiind prof. Ciobanu Adina.

La Concursul național de Cultură și civilizație în România, etapa județeană,echipajul format dinZinici Diana (cl. a XI-a), Niga Sergiu (clasa a X-a) și Dutciac Denisa (clasa a IX-a) a obținut locul al II-lea, fiind coordonat de Cârloanță Angelica, Ghidion Dorina și Niga Anca.

Eleva Andronicescu Ioana, din clasa a XII-a, îndrumată de prof. Niga Maria Anca, este laureată a Festivalului Nichita în luna Marte.

ElevaPușcă Ana Maria, din clasa a XII-a, a luat premiul I la Concursul Național de eseuri, iar Florescu Mara, din clasa a XII-a, va beneficia de un sejur în Franța, la sfârșitul lunii iulie, în urma aceluiași concurs, câștigat anul trecut.

La etapele județene ale olimpiadelor s-au mai remarcat următorii elevi:

Buha Gabriel(Olimpiada deFizică, prof. Debren Nicola); Săndulescu Vlad (Olimpiada de Biologie, prof. Zancu Daniela); Timu Raluca (Olimpiada deFranceză, prof. Erhan Luminița); Săndulescu Vlad, Bradu Alexia și Dariciuc Ana (Olimpiada deFranceză, prof. Racoviță Annemarie); Ștefăroi Teodora (Olimpiada deEngleză, prof. Gagniuc Ramona); Dariciuc Ana (Olimpiada Lectura ca abilitate de viață, prof. Cârloanță Angelica); Ursachi Maria (Olimpiada Cultură și spiritualitate, prof. Ghidion Dorina și pr. prof. dr. Cojocari Alexandru); Pughiuc Mihai Dan (Olimpiada deInformatică, prof. Ivașcu Dayana).

La competițiile sportive s-au înregistrat următoarele rezultate: Nisioiu Cosmin Constantin, clasa a XII-a, locul al II-lea la Campionatul Județean de Cros (prof. Ștefan Bogdan); Echipa de fotbal U18 fete, locul al II-lea la etapa județeană a Cupei I.S.F. (prof. Ștefan Bogdan); echipa de fotbal U16 fete, locul al III-lea, la județeana Cupei I.S.F. (prof. Ștefan Bogdan).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanț bun la Colegiul „Dragoș Vodă”: 13 calificări la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare.
 Vizualizări articol: 1587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bilanț bun la Colegiul „Dragoș Vodă”: 13 calificări la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei