Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 84 (8308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiție

Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe, desfășurată la Suceava, și-a desemnat câștigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai buni elevi care au participat la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe, eveniment desfășurat în perioada 6-9 aprilie 2023 la Suceava, au fost premiați pe 8 aprilie 2023, în Ajunul Floriilor. Competiția a fost găzduită de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

Juriul a hotărât ca premiile I să ajungă la Seminarul Teologic Ortodox București (clasa a IX-a), la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava (Iustin Bruja, clasa a X-a, coordonator arhid. prof. dr Bogdan Hrișcă),la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” Iași și la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț (clasa a XI-a), precum și la Seminarul Teologic Ortodox Arad (clasa a XII-a).

În premieră pentru Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe, au fost oferite, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, „diploma și medalia Anului omagial și comemorativ”. Pr. Constantin Andrei, inspector în cadrul Sectorului Teologic Educațional al Patriarhiei Române, a transmis mesajul Preafericitului Părinte Daniel și a oferit tinerilor care au obținut premiile I, II și III cărți, precum și diploma și medalia Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești și a Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

 

Concert, discursuri

Conform datelor furnizate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ceremonia de premiere a debutat cu un moment artistic deosebit, susținut de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, sub bagheta dirijorală a părintelui profesor Ionuț Lucian Tablan Popescu. Evenimentul a continuat cu cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. „Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze vie lumina și amintirea acestei ediții desfășurate la Suceava, subliniind că acești tineri olimpici sunt Duhul primăvăratic al Bisericii lui Hristos. Totodată, Preasfinția Sa a transmis gândul de prețuire din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, pentru râvna de a cunoaște și pătrunde tainele teologiei creștine. Au urmat discursurile invitaților, între care conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general pentru religie în Ministerul Educației, prof. Grigore Bocanci, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Romeo Moșoiu, consilier în cadrul Ministerului Educației, și pr. Constantin Andrei, inspector în cadrul Sectorului Teologic Educațional al Patriarhiei Române. Au fost apoi oferite premiile din partea Ministerului Educației pentru participanții clasați pe primele trei locuri în clasament, precum și pentru cele patru mențiuni, pentru fiecare dintre disciplinele competiției: Studiul biblic al Vechiului Testament, Studiul biblic al Noului Testament, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Dogmatică Ortodoxă. Rezultatele au fost anunțate de conf. univ. dr. Vasile Timiș, iar diplomele au fost înmânate de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, conform sursei citate.

 

Organizatori

Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe  a fost organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în colaborare cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” și cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Festivitatea a fost moderată de prof. Daniela Ceredeev, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Toate loturile olimpice și însoțitorii acestora au primit pachete cu cărți și produse de colportaj din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic și din partea Mănăstirilor Putna, Sihăstria Putnei, Dragomirna, Cămârzani și Voroneț. Alături de loturile olimpice formate din elevii seminariilor și liceelor teologice și însoțitorii acestora, la eveniment au luat parte delegați ai Ministerului Educației și ai Patriarhiei Române, invitați speciali, membri ai Comisiei Centrale a olimpiadei și reprezentanți ai colectivului de organizare, precum și clerici ai Centrului Eparhial Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe, desfășurată la Suceava, și-a desemnat câștigătorii.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe, desfășurată la Suceava, și-a desemnat câștigătorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei