Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 79 (8303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Prefectul anunță schimbări majore în modul de susținere a probei practice pentru permisul auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat marți că a semnat patru ordine prin care dorește îmbunătățirea modului în care se susține proba practică, „traseul”, pentru obținerea permisului de conducere. Alexandru Moldovan a precizat că în condițiile în care examenul de traseu se susține în momentul de față doar în Suceava, prin cele patru ordine de prefect care vizează Serviciul Public Comunitar de Permise au fost instituite mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului în municipiul reședință de județ. Astfel, Moldovan a spus că începând cu data de 1 mai, în zilele de sâmbătă, respectiv pe 6, 13, 20 și 27 mai, vor fi susținute probe practice pentru obținerea permisului de conducere pentru categoria B în municipiul Câmpulung Moldovenesc. El a precizat că acestea vor fi sesiuni suplimentare de examinare.

Prefectul Moldovan a mai precizat că tot de pe 1 mai, în premieră, candidații care trebuie să susțină proba practică pentru obținerea permisului de șofer pe tractor vor putea să facă acest lucru în municipiul Suceava. Traseul pentru acești candidați va fi în cartierul Ițcani, iar Serviciul de Permise Suceava va depune o solicitare la Poliția Rutieră pentru avizarea lui. Serviciul de Permise Auto Suceava are cinci examinatori pentru cei care vor să obțină permisul pentru tractor, iar durata probei practice pentru aceștia este de circa 45 de minute. Alexandru Moldovan a spus că în momentul de față candidații pentru permisul pe tractor trebuie să se deplaseze în Bistrița-Năsăud sau Botoșani pentru susținerea probei practice.

Prefectul a mai declarat că începând cu 1 iunie 2023 toate programările din Suceava pentru proba practică vor fi împărțite în două intervale, începând cu orele 8:00 și 12:00, pentru eficientizarea activității și pentru fluidizarea traficului în Suceava, în condițiile în care există reclamații că în momentul de față se produc blocaje în trafic în perioadele de examinare. Nu în ultimul rând, Alexandru Moldovan a precizat că tot de pe 1 iunie proba practică pentru permisul auto se va susține de luni până vineri în municipiul Suceava, iar zilele săptămânii vor fi împărțite pe zone ale județului. Astfel, în zilele de luni și de vineri vor susține „traseul” candidații din Suceava și zonele arondate, marți candidații din Fălticeni și zonele arondate, miercuri, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Gura Humorului și zonele arondate, iar joi vor fi cei din Rădăuți și localitățile arondate.

Moldovan a precizat că în situația în care locurile dintr-o zi nu vor fi ocupate în totalitate de către candidați, acestea vor putea fi ocupate de candidați din alte regiuni ale județului. El a mai spus că a luat această decizie deoarece reprezentanții școlilor de șoferi au reclamat faptul că au costuri mari cu deplasarea candidaților din întreg județul către municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul anunță schimbări majore în modul de susținere a probei practice pentru permisul auto.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectul anunță schimbări majore în modul de susținere a probei practice pentru permisul auto1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei