Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 79 (8303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Paște în Bucovina

Lumina Învierii de la Ierusalim, concert Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara "10 Prăjini", de Paște

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evenimentul de aducere a Luminii Sfinte de la Ierusalim va fi organizat, și în acest an, de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, prin Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat marți că o delegație de la Arhiepiscopie va pleca la Ierusalim pentru aducerea Luminii Sfinte, cu un avion privat, aşa cum a fost și în anii trecuți. Administrația județeană s-a implicat în organizare încă de la debutul acestui eveniment religios în România, din anul 2009.

De atunci, aducerea Luminii Harice de la Ierusalim face parte din programul „Paștele în Bucovina", care a debutat în 26 martie cu Festivalul „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei.  „Paștele în Bucovina” include acțiuni desfășurate în tot județul Suceava, primăriile organizând evenimente precum Festivalul Produselor Tradiționale de Post de la Adâncata, Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, care deja au avut loc, Festivalul de Ouă încondeiate de la Moldovița, care va avea loc duminică, sau târgurile de Paște care sunt organizate în toate zonele judeţului Suceava.

În prima zi de Paște, pe 16 aprilie, la Muzeul Satului Bucovinean va avea loc slujba la biserica din incintă, apoi un concert de toacă, coruri și clopote, urmat de un concert de tobe și toacă susținut de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara „10 Prăjini" . „Invităm sucevenii și turiștii să vină la aceste evenimente. Suceava este un pol de atracție deosebit, iar aceste forme de turism cultural, religios se vede că au prins contur puternic în ultimii ani. Bucovina a devenit un lider în ceea ce înseamnă autentic, tradițional, cu o amploare deosebită în perioada marilor sărbători religioase”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lumina Învierii de la Ierusalim, concert Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara "10 Prăjini", de Paște.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lumina Învierii de la Ierusalim, concert Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara "10 Prăjini", de Paște0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei