Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 79 (8303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

1-31 martie, Centrul Blue Dot

25 de copii și 53 de adulți ucraineni au beneficiat luna trecută de ajutor din partea Protecției Copilului Suceava, în Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de copii și 53 de adulți ucraineni au beneficiat, în perioada 1 – 31 martie 2023, deajutor din partea reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, în Vama Siret. La Centrul Blue Dot, refugiații au primit din partea specialiștilor consiliere, suport emoțional, sprijin material, sprijin pentru transport sau cazare etc.

Personalul DGASPC Suceava a împărțit pliante mamelor cu copii, a distribuit apă și produse igienice, dulciuri, jucării, rucsacuri etc., cu sprijinul organizațiilor partenere.

De asemenea, la sediul Protecției Copilului Suceava au avut loc întâlniri cu organizațiile partenere, cu care s-a discutat despre nevoile identificate la nivel de județ în ceea ce privește integrarea mamelor și a copiilor refugiați din Ucraina. Trei minori ucraineni neînsoțiți au trecut prin Vama Siret, însă persoanele care îi însoțeau erau împuternicite de către părinții minorilor.

Echipa Serviciului Urgențe efectuează, periodic, vizite de monitorizare a copiilor care se află ocrotiți în centrele de refugiați din județul Suceava, aparținând de Fundația Fight For Freedom, împreună cu reprezentanții legali ai acestora.

De la începutul conflictului armat, peste de 2.100 de mame/adulți și peste 5.600 de copii au beneficiat în Spațiile Blue Dot din Vama Siret, de servicii de consiliere și sprijin emoțional, relaxare, sprijin pentru identificare transport și cazare etc. Cu sprijinul UNICEF, HHC, TAR, Salvați Copiii și al celorlalte organizații din Vama Siret, refugiații au primit apă și mâncare pentru bebeluși, materiale igienice, rucsacuri, scutece, produse igienice, jucării, dulciuri.

Din totalul minorilor care au beneficiat de serviciile DGASPC Suceava, în Vama Siret, de la începutul conflictului armat în Ucraina, aproximativ 1.200 de minori neînsoțiți au fost asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători mai departe, alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți.

De la începutul războiului în Ucraina, 39 de minori ucraineni neînsoțiți au beneficiat de măsura plasamentului în regim de urgență, prin dispoziția directorului executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, la Casa de tip Familial „Universul Copiilor” din Rădăuți. Pentru cei 39 de minori s-a dispus încetarea măsurii de plasament în termenul legal, ca urmare a reglementării situației acestora, fiind preluați de părinți, persoane fizice, reprezentanți ai ambasadelor sau ai organizațiilor acreditate, care au fost împuterniciți de părinți pentru a însoți minorii. Ultimul tânăr ucrainean care a devenit major în luna septembrie 2022 a solicitat încetarea măsurii plasamentului, în cadrul Casei de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți, pe motiv că pleacă la muncă în străinătate.

Centrul Maternal Suceava găzduiește de la începutul războiului în Ucraina, cu măsură de protecție, un cuplu mamă-copil, ambii minori.

„Deși a trecut peste un an de la începutul războiului în Ucraina, pacea nu a fost instaurată, viețile tinerilor sunt spulberate în continuare, familiile sunt separate și distruse, copiii rămân fără tați, iar părinții fără fii. Este imposibil să nu îți pui întrebarea <Ce viitor îi așteaptă pe copiii noștri?!>”, au transmis reprezentanții Protecției Copilului.

DGASPC Suceava își continuă activitatea în Vama Siret, în Centrele Blue Dot, puse la dispoziție de UNICEF, între orele 7.00 și 23.00, în două ture, pentru a fi sprijin, în special, mamelor cu copii și minorilor neînsoțiți care trec granița în țara noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de copii și 53 de adulți ucraineni au beneficiat luna trecută de ajutor din partea Protecției Copilului Suceava, în Vama Siret.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 de copii și 53 de adulți ucraineni au beneficiat luna trecută de ajutor din partea Protecției Copilului Suceava, în Vama Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei