Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 68 (8292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Angelica Fădor: Cele trei programe Rabla vor beneficia anul acesta de un buget de peste 1,5 miliarde de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că bugetul Administrației Fondului pentru Mediu și al Fondului pentru Mediu pentru anul 2023 a fost aprobat de Guvernul României. Angelica Fădor a spus că programele AFM vor avea anul acesta un buget de peste 13,3 miliarde de lei. Fădor a arătat că pentru eliminarea poluării din traficul rutier pentru anul acesta a fost alocat, în premieră, un buget de peste 1,5 miliarde lei pentru cele trei programe Rabla. „Prin acest program ne propunem să eliminăm peste 200.000 de mașini vechi în acest an”, a spus deputatul PNL de Suceava.

Angelica Fădor a spus că bugetul pentru programul Rabla Clasic este de 560 de milioane de lei, pentru Rabla Plus - 780 milioane de lei și pentru Rabla Local - 240 de milioane de lei. Fădor a declarat că programul Rabla Local va fi implementat cu ajutorul unităților administrativ-teritoriale și va permite casarea a aproximativ 100.000 de autovehicule uzate. Deputatul liberal a precizat că pentru celelalte programe ale AFM sunt alocate următoarele sume: programul Microbuze Electrice - 300 de milioane de lei, programul de realizare a pistelor pentru biciclete - 50 de milioane de lei, în timp ce programul privind creșterea eficienței energetice în clădiri publice, prin care pot fi modernizate clădirile publice, în special unitățile de învățământ, creșele, grădinițele, școlile gimnaziale și liceele, va avea în acest an un buget de aproximativ 451 de milioane de lei. De asemenea, programul Rabla pentru electrocasnice va avea un buget de 75 milioane de lei, iar programul privind educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului este de 265 de milioane de lei.

„Totodată, în anul 2023, va fi asigurată suma de 1,5 miliarde de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanțare prin care se va acorda sprijin financiar unităților administrativ-teritoriale în vederea realizării investițiilor care au ca scop finanțarea stațiilor de sortare și de tratare mecano-biologică. În același timp, programul vizând protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare are alocată o sumă de un miliard de lei”, a spus deputatul PNL de Suceava.

Nu în ultimul rând, Angelica Fădor a afirmat că în anul 2023 va fi asigurat un buget de 500 de milioane de lei necesar lansării unei sesiuni de finanțare și încheierii contractelor destinate acordării de sprijin financiar pentru localități sau alte organisme publice, inclusiv structuri subordonate acestora, pentru refacerea siturilor contaminate istoric aflate în proprietate sau puse la dispoziția acestora de către proprietar, printr-un act juridic, în vederea implementării proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Cele trei programe Rabla vor beneficia anul acesta de un buget de peste 1,5 miliarde de lei.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angelica Fădor: Cele trei programe Rabla vor beneficia anul acesta de un buget de peste 1,5 miliarde de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei