Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 68 (8292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezolvare

Chioșcul construit în parcarea de pe strada Zorilor, în municipiul Suceava, va fi demolat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chioșcul construit la sfârșitul anului trecut pe trei locuri de parcare, pe strada Zorilor din municipiul Suceava, va fi demolat. Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, în conferință de presă, că a dat dispoziție serviciului juridic din primărie să rezilieze unilateral contractul de închiriere a terenului pe care s-a construit chioșcul.

Primarul a afirmat că s-a „autosesizat din presă” că toneta respectivă, ridicată pe un teren închiriat de la primărie cu 18 lei/mp/lună, a fost scoasă la vânzare de cel care a construit-o, lucru care încalcă prevederile contractului cu municipalitatea, prin care este interzisă subînchirierea. În prima etapă primăria va încerca rezilierea contractului pe cale amiabilă, dar dacă proprietarul tonetei nu va fi de acord, se va ajunge în instanță. „Vom fi mult mai atenți pe viitor”, a declarat primarul, arătând că în acest caz consilierii locali care au votat pentru închirierea terenului „au fost duși în eroare”.

Chioșcul respectiv a fost scos la vânzare, cu suma de 73.000 de euro, de către cel care l-a ridicat, însă primarul avertizează că "cine îl cumpără ia țeapă, chioșcul va dispărea de acolo și terenul va deveni liber de sarcini".

Povestea transformării a trei locuri de parcare de pe strada Zorilor în amplasament pentru o tonetă a început în toamna anului 2020, în contextul valului 2 al pandemiei de Covid-19 și al alegerilor locale și generale. Atunci primăria și persoana care voia să închirieze 20 de metri pătrați pe domeniul public pe strada Zorilor au cerut eliberarea certificatului de urbanism, în vederea organizării licitației.

Parcela respectivă a fost trecută din domeniul public în domeniul privat al municipiului Suceava, iar în noiembrie 2020 a fost înregistrată cererea de închiriere prin licitație. Proiectul de hotărâre pentru închirierea prin licitație a parcelei de teren de 20 mp pe strada Zorilor, „în vederea amplasării unui chioșc coffee shop”, a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din mai 2021. Termenul de închiriere era până la 31 decembrie 2021, cu posibilitate de prelungire, iar prețul de pornire a licitației era de 17 lei mp/lună.

La solicitarea consilierilor USR, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi „pentru analiza oportunității amplasării unui chioșc în triunghiul de vizibilitate de la intersecția stradală”, dar a reapărut la ședința Consiliului Local din decembrie 2021. Consilierii USR și cei ai PSD s-au opus adoptării, dar fără succes.

Viceprimarul Teodora Munteanu a atras atenția consilierilor că terenul respectiv este folosit ca parcare de locuitorii din zonă, că viitoarea construcție va trebui racordată la utilități și asta va fi în detrimentul spațiilor verzi și va produce disconfort locuitorilor din zonă. Consilieri PSD au arătat că la parterul blocurilor sunt spații de închiriat, că zona este deja aglomerată, că acolo este o stație de taxiuri, „ambulanța trece de 50 de ori pe zi și nu există trotuar”. Toate amendamentele au fost respinse. Cu 13 voturi pentru, 8 împotrivă și o abținere proiectul de hotărâre a fost adoptat în ședința din 16 decembrie 2021, iar în data de 5 mai 2022 a fost semnat contractul de închiriere cu firma Certios Gold. Repartiția mandatelor în Consiliul Local Suceava este următoarea: 9 PNL, 5 PSD, 4 PMP, 3 USR și 2 Pro România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chioșcul construit în parcarea de pe strada Zorilor, în municipiul Suceava, va fi demolat.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Chioșcul construit în parcarea de pe strada Zorilor, în municipiul Suceava, va fi demolat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei