Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 68 (8292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare la Poliție

Copil mușcat de mâini și de față, în Suceava, de un câine abandonat de un proprietar din Botoșani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz dramatic, petrecut luni seara, în municipiul Suceava, a scos la iveală o practică veche, dar care de obicei nu poate fi dovedită, de pe urma căreia au de tras oameni nevinovați.

Un copil care se afla în zona străzii Parcului, pe unde se merge către zona de agrement Tătărași, a fost mușcat de mâini și de față de un câine de pe stradă, fiind necesară acordarea de îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Ulterior, câinele care l-a agresat a fost capturat de către serviciul de ecarisaj al Primăriei Suceava, în baza informațiilor celor care au fost martori la eveniment.

Câinele agresiv a fost dus la adăpostul din lunca Sucevei, unde, în urma scanării cu dispozitivul special de citire al microcipurilor pentru animale, a fost identificat proprietarul acestuia.

”Prin citirea cip-ului a rezultat că proprietarul acelui câine este  din comuna Icușeni,  județul Botoșani. Am făcut adresă oficială la Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, unde am trecut și datele de identificare ale proprietarului, să se ia măsurile necesare. Facem eforturi să strângem câinii de pe străzi, iar de la începutul anului până acum am adunat aproape cât am adunat în tot anul 2022, dar din păcate, realitatea este că în continuare se aduc câini din alte părți în municipiul Suceava”, a spus Ion Lungu.

Problema abandonului de animale, în special câini, este una cu care se confruntă municipiul Suceava de foarte multă vreme, iar amenajarea adăpostului de animale (cum cea mai mare parte a localităților nu au), iar apoi mărirea capacității acestuia și eforturile susținute de oferire în adopție, în special peste hotare, nu au dus la rezolvarea problemei.

Adăpostul de animale este la capacitate maximă, cu costuri pe măsură, pe străzi numărul de câini tot crește, deși se capturează mai mult ca înainte, iar adopțiile la nivel local sunt aproape inexistente, în vreme ce cele internaționale sunt tot mai greu de realizat, câinii din Ucraina având prioritate, după izbucnirea războiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil mușcat de mâini și de față, în Suceava, de un câine abandonat de un proprietar din Botoșani.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copil mușcat de mâini și de față, în Suceava, de un câine abandonat de un proprietar din Botoșani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei