Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 68 (8292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Apelor

Studenți suceveni duși de reprezentanții SGA în vizită la Barajul Mobil de la Mihoveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenți ai Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava au fost invitați de conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava să viziteze Barajul Mobil Priză Mihoveni, din vecinătatea municipiului Suceava, unde li s-a prezentat rolul și modul de funcționare al acestuia. Mai exact, Barajul Mobil Priză Mihoveni este amplasat în albia râului Suceava, la circa 10 km în amonte de municipiul Suceava. Barajul este de tip stăvilar, având 7 deschideri: 5 sunt echipate cu stavile segment pentru reglarea debitelor și 2 cu stavile plane pentru reglarea nivelului în lac, evacuarea plutitorilor și evacuarea apelor mari. Funcțiunile principale sunt pomparea de debite din râul Suceava în acumularea Dragomirna și compensarea de debite de servitute pe râul Suceava. Barajul se încadrează în clasa a III-a de importanță și are categoria de importanță C, baraj de importanță normală.

Acțiunea a fost organizată pe 22 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, dar a fost marcată și ziua de 23 martie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Meteorologiei. Până să ajungă la baraj, studenții s-au întâlnit cu reprezentanții SGA Suceava la USV. Cu acest prilej, Daniel Drăgoi, directorul SGA Suceava, a făcut o scurtă prezentare despre originea și istoricul acestei zile, despre scopul și importanța ei, în contextul crizei apei pe care o traversăm la nivel mondial, punând accent totodată pe importanța gestionării durabile a acestei resurse.

”Se impune un proces de reeducare a omului, în sensul reluării unor procedee tradiționale de conviețuire cu apele, care conțin mecanisme de adaptare și supraviețuire, dar care implică un proces îndelungat de înțelegere, acceptare și asumare a riscurilor, fie că este vorba despre măsuri de gestionare a inundațiilor, a secetei sau a poluării apelor”, a arătat Daniel Drăgoi.

Studenților le-a vorbit și inginer-șef Daniela Stanciuc, care a prezentat activitatea desfășurată în cadrul instituției, lucrările de apărare împotriva inundațiilor aflate în administrare, dar și despre gospodărirea cantitativă și calitativă a resurselor de apă.

Reprezentanții SGA Suceava au mai transmis că Ziua Mondială a Apei nu reprezintă numai un eveniment anual, ci este un prilej de a reitera eforturile concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosințele, precum şi pentru protejarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenți suceveni duși de reprezentanții SGA în vizită la Barajul Mobil de la Mihoveni.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Studenți suceveni duși de reprezentanții SGA în vizită la Barajul Mobil de la Mihoveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei