Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 61 (8285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspuns

Ministrul de Interne: Ieșirea din situația cu un șef de drept și unul de fapt la Poliția Județeană se poate face „numai aplicând legea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situația de la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, cu un șef de drept, promovat în funcție prin concurs, și unul de fapt, care conduce instituția ca împuternicit, a fost oarecum clarificată teoretic de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Întrebat, marți, la Siret, în conferință de presă, care este soluția în acest caz, ministrul Bode a răspuns că „la IPJ Suceava se poate ieși din situația asta numai aplicând legea”. „Pe un post ocupat pe bază de concurs nu poți împuternici pe altcineva”, a declarat ministrul, contrazicând flagrant ceea ce de doi ani se tolerează la Suceava. Bode a precizat că, în opinia sa, „cea mai mare pacoste pe actul de management din Ministerul Afacerilor Interne este aceasta, a <instituției împuternicit>”. „De aceea am organizat doar anul trecut peste 2.700 de concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere, de la șefi de post până la șef Poliția Capitalei, tocmai pentru a avea oameni bine pregătiți care să ocupe aceste funcții în urma unor concursuri. Aceasta este preocuparea mea și unul dintre obiectivele pe care mi le-am asumat la nivelul conducerii MAI”, a precizat Bode.

Reamintim că în acte inspectorul-șef al IPJ Suceava este comisarul-șef Adrian Buga, dar de doi ani el este împuternicit la comanda Biroului de Combatere a Crimei Organizate Suceava. Deși nu i s-a imputat oficial nimic și este titular pe post în urma unui concurs, comisarul-șef Buga a fost înlocuit la conducerea IPJ de mai tânărul său coleg, comisarul-șef Florin Poenari, împuternicit pe funcție. Ambele împuterniciri au peste 2 ani. Situația este cel puțin ciudată, și asta deoarece nici Florin Poenari nu are cum să dea concurs pentru a deveni șef plin al IPJ Suceava, nici Adrian Buga nu poate deveni titular la BCCO, fiind inspectorul-șef din acte, dar conducerea Poliției Române nu pare deranjată de această stare de fapt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul de Interne: Ieșirea din situația cu un șef de drept și unul de fapt la Poliția Județeană se poate face „numai aplicând legea”.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul de Interne: Ieșirea din situația cu un șef de drept și unul de fapt la Poliția Județeană se poate face „numai aplicând legea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei