Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 61 (8285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Birocrație

Cu două heliporturi finalizate și nedate în folosință la Suceava și Siret, Bode și Arafat promit simplificarea procedurilor de avizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava are finalizate două heliporturi pentru elicoptere de salvare, dar niciunul nu este operațional deoarece nu sunt încheiate procedurile pentru darea lor în folosință. Este vorba despre heliportul pentru elicoptere SMURD de pe terasa Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, finalizat în decembrie 2021, și de cel de la poligonul de pregătire a pompierilor militari de la Siret, inaugurat marți, 14 martie a.c., finalizat în octombrie 2022. Acesta din urmă permite și aterizarea elicopterelor pe timp de noapte. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prezent marți la Siret, la inaugurarea poligonului de pregătire a pompierilor militari, a recunoscut că mai ales în cazul heliporturilor care au și aterizare pe timp de noapte autorizarea este „extrem, extrem de complicată și de greoaie, cu toate mecanismele pe care tot statul le îngreunează, dar asta e altă poveste”.

Întrebat în legătură cu această situație anormală, în care investiții care permit accesul mai facil al populației la servicii medicale sunt finalizate și neoperaționale, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat dr. Raed Arafat, prezent de asemenea marți la Siret, a declarat că toate punctele aeriene ale DSU sunt folosite de inspectoratul general de aviație, „care este o structură militară ce funcționează cu scop civil”. Doctorul Arafat a afirmat că a avut deja discuții cu Autoritatea Aeronautică Civilă și discută și cu cea militară pentru simplificarea procedurii de autorizare. La ora actuală,  procedura de autorizare pentru heliporturile destinate elicopterelor de salvare este aceeași cu cea pentru helipuncte folosite comercial de diferiți operatori, deși pe aceste piste aterizează doar elicopterele Ministerului de Interne. „Sper să putem simplifica această procedură și să reușim să o facem cât mai repede”, a afirmat dr. Raed Arafat.

În ceea ce privește cerințele pe care trebuie să le îndeplinească personalul care deservește heliporturile SMURD, respectiv studii în domeniul aeronautic, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, instituție sub autoritatea căreia se află Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, le consideră „exagerate”. 

Secretarul de stat Raed Arafat a mai declarat la Siret că elicopterul destinat punctului de operare aeromedical de la Câmpulung Moldovenesc este deja achiziționat și speră ca până la sfârșitul acestui an lucrările de amenajare a acestui centru să fie finalizate și baza să devină operațională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu două heliporturi finalizate și nedate în folosință la Suceava și Siret, Bode și Arafat promit simplificarea procedurilor de avizare.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu două heliporturi finalizate și nedate în folosință la Suceava și Siret, Bode și Arafat promit simplificarea procedurilor de avizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei