Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 61 (8285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Doi suceveni, arestați după o anchetă plecată de la o cantitate mare de droguri găsită într-o șură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din Siret au fost arestați preventiv de Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de  trafic de droguri de risc și de mare risc și pentru operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, infracțiuni comise în formă continuată. Este vorba de trafic de canabis și de substanțe din gama generică etnobotanice pe zona Siret.

Ancheta din acest caz a început din anul 2021, însă datele mai noi au arătat că principalul acuzat din dosar a continuat traficul până la începutul lunii martie a acestui an, practic până zilele trecute, când s-au efectuat percheziții și au fost ridicați atât cel vizat încă din 2021, cât și un complice direct implicat, dar intrat mai nou în afacerea ilegală. 

 

Dealer pe zona Siret care a scăpat în primă fază de capturarea grosului mărfii

Primele date au fost din februarie 2021, fiind vizați mai mulți suspecți din Siret, în principal Mihail Gabriel Boca, în vârstă de 19 ani la acea vreme. Au existat informații că acesta deține o cantitate de droguri la un imobil din orașul Siret, de unde aprovizionează consumatori din Siret și localități limitrofe.

Agil, tânărul a simțit că polițiștii de la structurile antidrog sunt pe urmele sale, astfel că a schimbat locația substanțelor interzise.

Avea să se stabilească ulterior că acesta, alături de complici, a transportat și depozitat în anexa unei case nelocuite din Mușenița canabis și ciuperci uscate în care s-au pus în evidență Psilocine și Psilocybine, substanțe care intră la categoria droguri de mare risc.

 

Peste ce au dat doi copii în șura părăsită

În iulie 2021, doi copii au descoperit în podul șurii respective o geantă de voiaj și o cutie de carton în care erau ambalate droguri. Atunci, a fost sesizată poliția, iar din șura anexei au fost ridicate aproape 2.500 grame de canabis și 4,43 grame ciuperci uscate.

Tot în podul șurii au fost găsite și cântare electronice, un grinder, plicuri pentru porționare doze și alte bunuri specifice traficului.

În urma acestei descoperiri ancheta a continuat, însă se pare că activitatea infracțională a fost întreruptă o perioadă după această captură.

Oricum, evident, inculpatul Mihail Boca a rămas în atenta supraveghere a structurilor antidrog.

 

Trafic reluat din Cluj, cel puțin din luna februarie a acestui an 

Din ancheta coordonată de DIICOT rezultă că din februarie 2023, același Boca, aflat în municipiul Cluj-Napoca, a început să facă din nou livrări de canabis și de etnobotanice în special unor clienți din Siret. Așadar, acesta s-a realimentat cu substanțe interzise.

Din această perioadă mai recentă apare în ecuația anchetei și al doilea arestat din dosar, Alexandru Marius Dumitraș, în vârstă de 34 de ani, din Siret.

Acesta este acuzat că a procurat de la Boca cantități importante de canabis și de etnobotanice pe care le-a comercializat.

 

Acte de comerț multiple și sume semnificative

Inculpatul este acuzat că a vândut cantitatea de 135 grame de canabis (procurată de la Boca) unor persoane necunoscute, încasând de la acestea peste 6.000 de lei.

Totodată, același Dumitraș mai este acuzat că a procurat de la Boca peste 500 de grame de etnobotanice pe care, la diferite intervale de timp, le-a vândut în cadrul a 51 de acte materiale (număr de acte de vânzare pentru care sunt probe), încasând sumele de peste 27.000 de lei, 200 de euro și 50 de lire.

De altfel, în cadrul percheziției domiciliare efectuate la imobilul din Siret al lui Dumitraș s-au mai ridicat alte cantități de canabis și etnobotanice.

Există așadar date că activitatea de comerț pe filiera Boca (Cluj) – Dumitraș (Siret) și apoi vânzarea către clienți din zona Siret era una susținută și aducătoarea de sume de bani importante.

 

Doi arestați și alți complici căutați

Ca număr de capete de acuzare, Mihai-Gabriel Boca este acuzat de 7 infracțiuni de trafic de droguri de risc și de mare de risc și de ”efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse psihoactive în formă continuată”, în timp ce inculpatul Marius Alexandru Dumitraș este pus sub acuzare pentru trei infracțiuni, el fiind intrat mai recent în afacerea ilegală.

Cei doi inculpați pot contesta măsura de arestare preventivă la Tribunalul Suceava și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

Din informațiile noastre, polițiștii de la Serviciul Antidrog și procurorii de la DIICOT au date destul de certe și despre alți complici implicați în afacerea ilegală, însă aceștia nu au fost încă localizați. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni, arestați după o anchetă plecată de la o cantitate mare de droguri găsită într-o șură.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi suceveni, arestați după o anchetă plecată de la o cantitate mare de droguri găsită într-o șură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei