Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 43 (8267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Punctaje și criterii

Sucevenii care au prioritate la repartizarea locuințelor ANL în 2023

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 400 de suceveni care își doresc să beneficieze de o locuință ANL au depuse solicitări și dosare la Primăria Suceava.

Tinerii de până în 35 de ani, care nu dețin sau au deținut o locuință în proprietate și își desfășoară activitatea în municipiul Suceava sau în localități limitrofe, situate la maximum 10 km distanță de oraș, au dreptul, conform legii, să solicite repartizarea de locuințe ANL.

Unele solicitări sunt mai noi, altele sunt depuse cu ani de zile în urmă și acumulează punctajul de vechime, unele au fost rezolvate când s-au mai eliberat locuințe după plecarea chiriașilor, iar alții s-au săturat de așteptare și au cumpărat din ce au găsit în piața imobiliară. Asta deoarece ultimele locuințe ANL noi din Suceava au fost repartizate către 89 de tineri, în noiembrie 2018, în Ansamblul Metro – Petrom.

Dar în fiecare an, conform legii, se actualizează dosarele solicitanților și se stabilește o listă de priorități la repartizarea locuințelor care devin disponibile, pentru că pe parcurs se mai eliberează o parte din cele repartizate anterior.

Din cele 371 de dosare pentru locuințe ANL înregistrate la Primăria Suceava, pentru 2023, în urma analizării documentelor care au fost actualizate, fiind reconfirmate criteriile de acces, a rezultat o listă cu 71 de solicitanți, ierarhizați prin punctaj. Criteriile au fost aplicate doar celor care îndeplinesc în totalitate condițiile de acces:

- să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii și să poată primi repartiție pentru locuință în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste;

- titularul cererii și membrii familiei (soț/soție, copii sau alte persoane aflate în întreținere) să nu dețină ori să fi deținut o altă locuință în proprietate, să nu fie beneficiarul altei locuințe cu chirie, proprietate de stat, în municipiul Suceava sau alte localități pe raza a 10 km de oraș;

- titularul cererii să își desfășoare activitatea în municipiul Suceava sau în localitățile limitrofe situate la maximum 10 km.

La toate aceste dosare s-au luat în calcul veniturile nete pe membru de familie realizate în decembrie 2022.

 

Lista sucevenilor care au prioritate la repartizarea locuințelor ANL în 2023:

Garanțiile financiare necesare pentru a primi acces la locuințele ANL din Suceava, în funcție de zone

Pentru a avea acces la locuințele care se eliberează anul acesta, tinerii mai trebuie să achite și o garanție financiară, pentru acoperirea chiriei și a cheltuielilor comune, în caz de neplată:

- 1.000 de lei pentru apartamentele cu două camere și 1.500 de lei pentru cele cu trei camere din Ansamblul Metro – Bl. 30

- 1.000 de lei pentru apartamentele cu o cameră și 1.500 de lei pentru cele cu două camere din Ansamblul Privighetorii și Ansamblul Metro – Petrom.

Garanția se achită de către beneficiar înainte de emiterea repartiției, iar nedepunerea acesteia duce la pierderea dreptului locativ, locuința urmând să fie repartizată altei familii, în ordinea de pe lista de priorități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care au prioritate la repartizarea locuințelor ANL în 2023.
 Vizualizări articol: 1961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii care au prioritate la repartizarea locuințelor ANL în 20235.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei