Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 43 (8267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Grădinița ,,Stejărelul”

Dezbateri despre calitatea învățământului preșcolar județean, la o reuniune desfășurată la Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Grădinița cu Program Normal (GPN) ,,Stejărelul” Cajvana a avut loc recent o reuniune managerială a directorilor unităţilor de învățământul preșcolar din județul Suceava, având ca temă ,,Asigurarea calității în instituțiile de învățământ preșcolar – demersuri generate de noile reglementări ale Agenţiei Române de Asigurare a Calității în Învăţământul Preuniversitar - ARACIP”.

La reuniune au participat invitați din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, prof. Olguța Popa, inspector şcolar pentru managementul instituţional, și prof. Daniela Răileanu, inspector şcolar pentru educație timpurie, primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, prof. Nicolae Robu, director coordonator la Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare” Cajvana, prof. Iulian Ciotu și prof. Marius Crăciun, directori adjuncţi la acelaşi liceu.

Gazda reuniunii a fost prof. Liliana Ungurean, director la GPN ,,Stejărelul” Cajvana, care a susținut materialul informativ și a organizat activitatea pe ateliere.

În materialul prezentat, directoarea a surprins toate aspectele prezentate în Ghidurile de aplicare elaborate de ARACIP, în vederea implementării noilor standarde aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 994/2020. Noile standarde au intrat în vigoare din anul şcolar 2021/2022, iar Ghidurile de aplicare au fost elaborate pentru a permite interpretarea unitară a cerințelor formulate în standarde și standardele de referință, atât în evaluarea internă, cât și în cea externă a calității educației.

Inspectorul Olguța Popa, care este și expert ARACIP, a venit cu clarificări și informații referitoare la vizitele de evaluare periodică făcute de ARACIP şi asupra pregătirii dovezilor care să ateste îndeplinirea cerinţelor din standardele de acreditare şi din standardele de referinţă.

Inspectorul Daniela Răileanu, coordonatoarea activității, a ținut să sublinieze importanța unei educații de calitate începută încă de la vârstele mici, arătând că asigurarea calităţii este astăzi o opţiune fundamentală pentru nivelul de standard european, privit în tot unitarul său, iar într-o societate bazată pe umanism, aceasta dobândeşte noi valenţe prin calitatea educaţiei.

„Participanții la reuniune au împărtășit din experiența proprie în ceea ce privește vizitele ARACIP. Prin tema de actualitate abordată, a materialului de specialitate prezentat, a intervenţiilor participanţilor, reuniunea a fost un real succes, o zi metodică cu adevărat reuşită”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbateri despre calitatea învățământului preșcolar județean, la o reuniune desfășurată la Cajvana.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbateri despre calitatea învățământului preșcolar județean, la o reuniune desfășurată la Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei