Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 43 (8267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Federația ia în discuție mărirea numărului de echipe în Liga Zimbrilor

Miercuri, 22 Februarie 2023 (17:52:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre mărirea numărului de echipe în Liga Națională de handbal masculin, o măsură care ar fi agreată de conducerea Federației Române de Handbal. Mai exact, numărul formațiilor de pe tabloul de concurs ar urma să crească de la 14 la 16, caz în care n-ar mai retrograda nimeni la finalul actualei stagiuni.

Propunerea a fost făcută chiar de preşedintele FRH, Constantin Din, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de Administraţie. O hotărâre în acest sens va fi luată la următoarea întrunire, din luna martie, dar pare greu de crezut ca intenţia conducerii FRH să nu se concretizeze. Federalii ar fi creionat un viitor sistem cu 2 serii a câte 8 echipe, alcătuite în funcție de clasamentul final al actualului sezon. În prima serie s-ar regăsi echipele clasate pe locurile pare, iar în cealaltă formațiile de pe locurile impare.

Primele 4 clasate din fiecare grupă, după meciuri tur-retur, s-ar califica în play-off, iar celelalte în play-out. În această fază se vor juca din nou partide tur-retur, fără a se mai înfrunta însă între ele echipele care s-au întâlnit în serii. Ultimele două clasate din play-out vor retrograda direct, în timp ce formațiile de pe locurile 13 și 14 vor juca un turneu de baraj pentru menținerea în Liga Zimbrilor cu echipele de pe pozițiile 3 și 4 din Divizia A. Ar rezulta 22 de meciuri față de 26, câte sunt în actualul sistem cu 14 echipe.

Oficialii Clubului Sportiv Universitar din Suceava confirmă faptul că au fost consultați deja pe marginea acestui subiect.

„Ni s-a cerut părerea, nu numai nouă, ci fiecărui club în parte. Știu că se vehiculează mai multe variante. Nu știu dacă creșterea numărului de echipe va avea darul să ridice valoarea campionatului. Probabil se dorește ca formațiile fruntașe, care reprezintă România în cupele europene, să aibă parte de mai multe dueluri tari, ceea ce le-ar prinde bine”, a declarat Bogdan Șoldănescu, antrenorul secund al grupării sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federația ia în discuție mărirea numărului de echipe în Liga Zimbrilor.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federația ia în discuție mărirea numărului de echipe în Liga Zimbrilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei