Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 42 (8266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Descindere la o fabrică clandestină de țigarete unde polițiștii au dat și peste un autotren în care erau bine ascunse 2,2 milioane de țigarete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni de la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice au acționat la finele săptămânii trecute într-un caz de mare anvergură, documentat o lungă perioadă de timp, legat de o linie de fabricare clandestină a țigaretelor, care funcționa la Fălticeni.

Linia de producție era una completă, de la producere, ambalare, împachetare și transport. De altfel, un autotren care avea țigări ascunse în profile metalice a intrat și el pe mâna oamenilor legii.

Unitatea de producere era amenajată într-o hală aparent dezafectată care a trecut pe la mai mulți proprietari.

 

Produsă cel mai probabil de către un furnizor extern în scopul contrafacerii de țigarete

Acțiunea s-a derulat timp de două zile, pe 17 și 18 februarie, iar polițiștii au identificat în hală o instalație formată din mai multe ansamble și subansamble prevăzute cu sisteme de acționare electro-mecanice și cu benzi transportoare, având centru comun de comandă, la care erau atașate diferite role de consumabile specifice ambalajelor de țigarete.

În interior au fost găsite role cu folie de staniol pentru ambalarea țigaretelor în interiorul pachetelor, folie transparentă pentru ambalarea individuală a pachetelor de țigarete, folie transparentă pentru ambalarea cartușelor de țigarete, fir de siguranță pentru îndepărtarea foliei transparente la desfacerea pachetelor. Așadar, o fabrică de țigarete în toată regula.

”Cu ocazia cercetării la fața locului, a reieșit faptul că polițiștii de investigare a criminalității economice descoperiseră o linie completă de producere, ambalare și împachetare a țigaretelor, iar conform inscripțiilor identificate pe aceasta, instalația modernă, performantă și cu parametri tehnici sporiți a fost produsă cel mai probabil de către un furnizor extern tocmai în scopul contrafacerii de țigarete. Linia de țigarete a fost indisponibilizată, urmând ca în cel mai scurt timp să fie expertizată cu privire la starea tehnică, capacitatea de producție, precum și pentru a se stabili când și pentru cât timp a fost folosită”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Autotrenul cu țigări ascunse în grinzi metalice

În cadrul acțiunii, în curtea imobilului se afla și un autotren, cu semiremorcă, acoperit cu prelată, care figura ca încărcat cu grinzi și profile metalice.

În urma îndepărtării mecanice a șuruburilor și capetelor grinzilor interioare, s-a descoperit faptul că cele două blocuri aparent de grinzi aveau de fapt în interior compartimente special create pentru ascunderea țigaretelor de contrabandă.

Interioarele erau pline cu baxuri de țigarete de proveniență extracomunitară, cantitatea totală rezultată în urma inventarierii ulterioare fiind de peste 2.200.000 de țigarete, fără a avea aplicate banderole fiscale.

Valoarea totală a liniei de fabricație confiscată, a autotrenului utilizat la transport și a țigaretelor identificate este de peste 500.000 euro.

Ancheta vizează o mulțime de infracțiune, de la contrabandă în formă agravantă la săvârșirea infracțiunii de producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, și a infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

Ancheta vizează mai multe infracțiuni legate de contrabandă, însă nu au fost reținute încă persoane implicate în afacere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descindere la o fabrică clandestină de țigarete unde polițiștii au dat și peste un autotren în care erau bine ascunse 2,2 milioane de țigarete.
 Vizualizări articol: 1914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Descindere la o fabrică clandestină de țigarete unde polițiștii au dat și peste un autotren în care erau bine ascunse 2,2 milioane de țigarete2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei