Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 42 (8266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Analiză pe text

Consilierul PSD Gheorghe Iacob, supărat pe „analfabeții de la Compania Națională de Drumuri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de hotărâre referitor la încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Suceava și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru construirea unui drum de la Climăuți spre viitoarea autostradă A7, analizat, luni, de deliberativul județean, a provocat supărarea unuia dintre aleșii locali ai PSD, Gheorghe Iacob. Consilierul Iacob s-a declarat deranjat de formularea din proiect, respectiv „Conexiunea cu legătura cu viitorul PTF Climăuți – Autostrada A7”, subliniind că expresia „conexiunea cu legătura cu viitorul PTF” nu sună românește și a solicitat corectarea, printr-un amendament. Atât președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cât și administratorul public, Irina Vasilciuc, au explicat că în lista de investiții a CNAIR acest obiectiv figurează sub această titulatură și ca urmare formularea din acordul de parteneriat nu se poate modifica. „Dacă sunt analfabeți cei de la CNAIR, nu trebuie să fim și noi la fel! Nu facem modificări de conținut, ci de exprimare. Să facem să sune românește, nu <conexiunea cu legătura cu viitorul PTF Climăuți - Autostrada A7>”, a afirmat Gheorghe Iacob.

Amendamentul la exprimarea în limba română al consilierului PSD a fost supus la vot și a primit doar 13 voturi „pentru”, ale consilierilor județeni social-democrați. Proiectul în forma inițială, Acord de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și UAT - Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, pentru realizarea obiectivului de investiții „Conexiunea cu Legătura cu viitorul PTF Climăuți – Autostrada A7”, a fost votat de ceilalți 23 de consilieri prezenți, ai PNL și PMP. „23 de analfabeți”, i-a catalogat pe un ton scăzut Gheorghe Iacob.

La începutul ședinței CJ, consilierii PSD au anunțat că nu vor vota niciun proiect până când președintele CJ, Gheorghe Flutur, și majoritatea PNL din deliberativ le vor accepta punctele de vedere și amendamentele. Practic, ei s-au declarat în grevă politică pe timp nelimitat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul PSD Gheorghe Iacob, supărat pe „analfabeții de la Compania Națională de Drumuri”.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consilierul PSD Gheorghe Iacob, supărat pe „analfabeții de la Compania Națională de Drumuri”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei