Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 42 (8266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La Râmnicu Vâlcea

Premii și cupe pentru elevii suceveni la un concurs național de istorie și geografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1000 de elevi de gimnaziu din toată ţara şi-au verificat cunoştinţele de geografie și istorie în cadrul Concursului Naţional „Școala cu Ceas”, de la Râmnicu Vâlcea, competiţie ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie.

Județul Suceava a fost reprezentat de 33 de elevi din cinci unități școlare, respectiv Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială Oniceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Vadu-Moldovei și Școala Gimnazială ,,Vasile Tomegea” Boroaia.

 

Rezultatele acestora au fost remarcabile, ținând cont că subiectele au avut un grad de dificultate ridicat, fiind elaborate de profesori renumiţi la nivel naţional, iar participarea a fost una impresionantă.

Elevii au fost însoțiți la Râmnicu Vâlcea de prof. Moisii Iuliana, prof. Pascariu Daniela, prof. Nistor Bogdan și prof. Nistor Alina.

 

Rezultatele

La disciplina geografie, au fost recompensați cu premiul I și Cupă elevii Eric Constantin Trifan (clasa a VII-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni), coordonat de prof. Porof Marcel, și Flavia Maria Pinticanu (clasa a V-a, Școala Gimnazială Oniceni), pregătită de prof. Iuliana Moisii.

 

 

Au mai obținut premiul I următorii elevi: Nechifor Eusebiu (clasa a VII-a, Colegiul „Nicu Gane”), prof. Porof Marcel; Dicher Thomas Lucian (clasa a VII-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Vadu Moldovei), prof. Beraru Dan.

Premiul al II-lea a fost adjudecat de: Vlad Harasim, Dumitriu Chiorescu Ciprian, Teodorovici Adelina Ilinca și Michnovici Raul Alexandru (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava), toți pregătiți de prof. Bogdan Nistor; elevii Câmpan Antim și Mercore Codrin (clasa a V-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni), coordonați de prof. Porof Marcel și prof. Pascariu Daniela; elevii Sasu Alexandru și Mercore Rareș (clasa a VII-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni), prof. Marcel Porof; elevul Dicher Lucas (clasa a V-a, Școala Nr. 1 Vadu Moldovei), prof. Beraru Dan; Buchilă Alexandra Ioana (clasa a V-a, Școala Gimnazială Oniceni), prof. Moisii Iuliana.

 

Cu Premiul al III-lea s-au întors elevii: Mihaela Plăcintă și Cosmin Andrei Tololoi (clasa a VI-a și a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava), coordonați de prof. Bogdan Nistor; Iacob Andrei (clasa a V-a, Colegiul Nicu Gane), prof. Porof Marcel și prof. Pascariu Daniela; Maria Moisii (clasa a VI-a, Școala Gimnazială Oniceni), prof. Iuliana Moisii.

Potrivit prof. Bogdan Nistor, Concursul Naţional de Geografie „La şcoala cu ceas” este o etapă importantă în pregătirea pentru Olimpiada de geografie (pentru elevii de clasa a VIII-a) şi pentru Mica olimpiadă de geografie Terra pentru elevii claselor V-VII.

Cât privește disciplina Istorie, s-au remarcat elevii din clasa a V-a, de la școala din Boroaia: Emilia Gabriela Curcă – premiul I; David Peiu și Ana Sofia Ungureanu – premiu III,  Mihaela Cristina Lazăr – Mențiune. Aceștia au fost pregătiți de prof. Alina Nistor.

Tot premiul III a obținut și Victoria Ana Elisabeta, de la Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni, din clasa a VI-a, coordonată de prof. Bența Codrin.

„Copiii s-au bucurat enorm să vadă că toate eforturile și orele dedicate studiului intens au fost răsplătite pe măsură. Din 436 de participanți la secțiunea istorie, 178 de participanți au fost la clasa a V-a, iar elevii școlii noastre s-au remarcat cu rezultate bune, obținând patru premii din cinci. (...) Devenind un concurs important din calendarul Ministerului Educației, <Școala cu ceas> este un test de pregătire important pentru elevii care își doresc să meargă la concursul de istorie  <Clio> faza județeană, ce se va susține la Dorna Arini, județul Suceava, în luna mai”, a menționat aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii și cupe pentru elevii suceveni la un concurs național de istorie și geografie.
 Vizualizări articol: 1416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii și cupe pentru elevii suceveni la un concurs național de istorie și geografie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei