Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 37 (8261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ucidere din culpă

Sentință a judecătorilor în cazul tânărului care a provocat un accident în care a murit o solistă de muzică populară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Suceava a dat sentința în cazul unui accident rutier cu final tragic care s-a produs în septembrie 2020. A murit în acel accident o tânără în vârstă de 24 de ani, o talentată interpretă de muzică populară. Tânăra era pasageră în autoturismul condus de Vlăduț Barbir, în vârstă de 19 ani atunci, cel care a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.  

Din păcate, a fost vorba de o tragedie produsă pe fondul oboselii. Faptul că cei doi au plecat la drum după o noapte nedormită, în care au cântat la o petrecere, a declanșat o cumplită tragedie.

Conform sentinței Judecătoriei Suceava, tânărul de 19 ani a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, dar pedeapsa este suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani de zile. Tânărul are impuse mai multe restricții și obligații, inclusiv de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității. Așadar, dacă va respecta termenul de încercare, tânărul nu va face pușcărie.

Tânărul nu era băut și avea permis de conducere. Nu a avut așadar circumstanțe agravante în producerea accidentului, iar asta l-a ajutat să primească o pedeapsă redusă și nu cu regim privativ de libertate.

Sentința Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu apel, în caz contrar urmând a rămâne definitivă. De precizat că persoanele vătămate din familia tinerei decedate nu s-au constituit părți civile.

Din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a rezultat că pe 13 septembrie 2020 tânărul de la volan și Daniela Cușnir s-au deplasat în comuna Coșna, unde au avut contract pentru a cânta la o cumetrie. Cei doi au cântat până la 5.00 dimineața, după care, evident obosiți, s-au pornit spre casă.

Tragedia s-a produs pe raza satului Măriței, comuna Dărmănești, în jurul orei 6.50, o oră critică după o noapte nedormită.

Tânăra mai avea foarte puțin până să ajungă acasă, la Călinești.

În timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D, după o curbă ușoară la stânga, la Măriței, tânărul de 19 ani a pierdut brusc controlul asupra mașinii. Autoturismul a pătruns în șanțul din dreapta, după care s-a lovit violent de un podeț din beton și a acroșat o mașină parcată. Din păcate, tânăra de 24 de ani, aflată pe locul din dreapta, a resimțit în plin șocul impactului. Personalul medical ajuns la locul accidentului a găsit-o pe tânără în stop cardio-respirator. S-au încercat manevre de resuscitare, dar, din păcate, pentru Daniela Cușnir nu s-a mai putut face nimic.

Tânărul de la volan era conștient și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ulterior, tânărul nu a putut explica de ce a pierdut controlul asupra volanului. Toate indiciile arată faptul că tânărul era obosit la volan, iar aceasta a fost cauza accidentului.

Daniela Cușnir, tânăra de 24 de ani moartă în tragicul accident, era interpretă de muzică popular și câștigase un prestigios concurs de folclor. Ea se remarcase de la o vârstă fragedă și a luat un important trofeu încă de la prima apariție a ei pe scenă, în luna martie a anului 2011, la doar 14 ani. Ea își dorea mult o carieră muzicală, însă din păcate destinul a fost crunt cu această fată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sentință a judecătorilor în cazul tânărului care a provocat un accident în care a murit o solistă de muzică populară.
 Vizualizări articol: 5222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sentință a judecătorilor în cazul tânărului care a provocat un accident în care a murit o solistă de muzică populară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei