Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 37 (8261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alianța Franceză din Suceava

Activități în limba franceză pregătite de elevii Liceului Tehnologic Marginea, de Ziua Națională a Lecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, organizează miercuri, 15 februarie 2023, ora 17.00, de Ziua Națională a Lecturii, activitatea„Să învăţăm limba franceză cu ajutorul activităţilor ludice şi interculturale”, în cadrul proiectului „Les après-midi francophones à Suceava”. Acțiunea este coordonată de profesoara Mihaela-Petronela Scutariu.

„Jocul și călătoria sunt două dintre cele maieficiente și agreabile modalități de a învăța, cu finalități lingvistice, cognitive și interculturale. Jocul are capacitatea de a provoca elevii la o călătorie imaginară spre oameni noi, mentalități și tradiții surprinzătoare, dar la fel de valoroase, din care se vor întoarce cu o nouă viziune asupra lumii și mai ales asupra sinelui. De asemenea, jocul favorizează interacțiunea firească și implicarea elevilor proveniți din medii/culturi diferite”, au transmis organizatorii.

Activitățile propuse elevilor de gimnaziu au rolul de a valorifica potențialul lor intelectual, artistic și creativ și de a le demonstra necesitatea cunoașterii limbii franceze în diferite contexte culturale. Ziua Națională a Lecturii va fi un bun prilej pentru elevi de a descoperi universul francofon al cărţii: benzi desenate cu fabulele lui LaFontaine, poezia lui Jacques Prévert „Pour toi mon amour”/„Pentru tine, dragostea mea” și o carte pentru copii „Le bocal de bonbons de Chuchu Manthu”/„Borcanul cu bomboane al lui Chuchu Manthu” de Adithi Rao, tradusă din limba franceză și reilustrată de elevii clasei a VIII-a în cadrul proiectului „Cărți cu sclipici”.

Elevii vor citi, se vor juca şi vor călători cu ajutorul imaginaţieipentru a descoperi autori francofoni consacraţi şi elemente specifice culturii franceze şi francofone.

Mai multe informaţii şi materiale video despre această activitate sunt disponibile pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități în limba franceză pregătite de elevii Liceului Tehnologic Marginea, de Ziua Națională a Lecturii.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități în limba franceză pregătite de elevii Liceului Tehnologic Marginea, de Ziua Națională a Lecturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei