Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 37 (8261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifre îngrijorătoare

Polițiștii suceveni atrag atenția că jumătate din infracțiunile la viața sexuală sunt comise asupra minorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Suceava au demarat, în contextul zilei îndrăgostiților, o campanie de prevenire a agresiunilor sexuale comise asupra minorilor, în cadrul campaniei ”Iubește INTELIGENT”. Campania are drept scop creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și publicului larg în general asupra prevenirii și combaterii abuzului, dar și a consecințelor penale ale acestuia.

Asta în condițiile în care analizele de la nivelul județului Suceava arată că, în anul 2022, aproximativ una din două infracțiuni de viol a fost comisă asupra unui minor, una din două agresiuni sexuale sesizate Poliției au fost asupra unui minor și aproximativ una din trei infracțiuni contra libertății și integrității sexuale a fost de act sexual cu un minor.

În cadrul campaniei se pune accent și pe detaliul esențial că nu există consimțământ privind actul sexual la o persoană cu vârsta de până în  15 ani aflată într-o relație cu o persoană adultă. Așadar, actul sexual este infracțiune în orice context când persoana are sub 15 ani. Și până la 18 ani minorul este protejat în mod special de legislația privind viața sexuală.

”Au fost desfășurate activități de informare în centre comerciale și în zone cu aflux sporit de persoane, fiind prezentate repere legislative, recomandări preventive și fiind distribuite materiale de informare.

Violența sexuală este una dintre formele cele mai distructive ale violenței de gen, iar în România forma cea mai puțin recunoscută și raportată de abuz. Violența sexuală rămâne ascunsă și din cauza normelor sociale care fac ca rușinea sau vina să planeze asupra victimei și nu a agresorului și este una dintre cele mai grave încălcări ale legii și ale drepturilor omului pentru că produce mult mai mult decât suferință și răni fizice și afectează cea mai intimă parte a ființei noastre”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Polițiștii suceveni organizează această acțiune în colaborare cu Agenția Națională împotriva traficului de persoane – Centrul Regional Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii suceveni atrag atenția că jumătate din infracțiunile la viața sexuală sunt comise asupra minorilor.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii suceveni atrag atenția că jumătate din infracțiunile la viața sexuală sunt comise asupra minorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei