Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 37 (8261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ofertă

După ce a operat doi italieni la Suceava, chirurgul Gelu Duprii, de la Spitalul de Urgență Suceava, a fost invitat să profeseze în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul Gelu Duprii, specializat în chirurgie orală și maxilo-facială la clinici din Iași și Madrid, angajat de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în anul 2019, a fost ofertat de Asociația Polițiștilor Italieni pentru a profesa la un spital din Milano. Oferta a venit după ce a operat la Suceava, în sistemul medical privat, doi italieni, și a acordat un interviu pentru ziarul italian „La Notte”. Articolul a fost preluat și de revista Asociației Polițiștilor Italieni, „Noi cittadini per la sicurezza”.

Semnatara articolului, jurnalista italiană de origine română născută la Gura Humorului Ionela Polinciuc, ne-a declarat că ea l-a cunoscut pe doctorul Duprii ca pacientă. „Am ajuns în cabinetul medicului Gelu Duprii la recomandarea fratelui meu, cu probleme destul de serioase pentru mine, dar simple pentru el. M-a tratat 30 zile, un timp record pentru el și infinit pentru mine. La sfârșitul <misiunii>, i-am propus un interviu pentru ziarul <La Notte>, la care acum sunt director. A acceptat, interviul a fost preluat și de <Noi cittadini per la sicurezza>. Văzând minunata muncă făcută, Asociația Polițiștilor Italieni l-a luat imediat în considerare pe dr. Duprii”, a declarat jurnalista Ionela Polinciuc.

În articolul publicat în revista Asociației Polițiștilor Italieni, jurnalista a scris despre „parcursul lung și ordonat” al doctorului Gelu Duprii, care „a dobândit abilități chirurgicale asociate cu cele mai avansate progrese tehnologice” și despre „determinarea și capacitatea extremă a tânărului medic” de a dobândi notoritate într-un timp foarte scurt pentru calitatea serviciilor sale medicale. De asemenea, a prezentat una dintre intervențiile chirurgicale dificile pe care acesta a efectuat-o la Spitalul de Urgență Suceava, de extirpare a unei tumori la buză, cu metastaze la ganglionii din zona gâtului, la un pacient în vârstă de 70 de ani, o operație laborioasă care a durat 6 ore și care a crescut speranța de viață a pacientului cu 8-12 ani.

 

În interviul acordat presei italiene, dr. Duprii a lăudat echipa cu care lucrează la spitalul din Suceava

Ionela Polinciuc a subliniat că intervenția a fost refuzată de alți medici și a evidențiat că dr. Duprii i-a declarat că vrea să-și facă profesia „în cel mai bun mod posibil”. Ea l-a întrebat dacă se simte pregătit „pentru competiție” în Italia și despre oferta venită din această țară, iar răspunsul a fost că pentru competiție este gata oricând, că evaluează „o serie de propuneri de colaborare” și că i-ar plăcea să ajute pacienți italieni.

În același timp, dr. Gelu Duprii i-a declarat că la spitalul din Suceava lucrează „cu un grup de profesioniști cu care interacționez, colaborez și cooperez perfect”. „Am norocul să lucrez cu un grup foarte capabil și foarte închegat, format din colegi care știu să pună pe primul loc interesul pacienților și apoi satisfacția lor personală și de care sunt pe deplin mulțumit. (...) Sunt absolut mulțumit de alegerea mea în carieră și mă consider norocos pentru stimulii constanți pe care i-am găsit acolo și pentru numeroasele satisfacții primite. (...) Este bine de reținut că toată chirurgia maxilo-facială din România, în ansamblu, este la un standard ridicat în panorama europeană'', a mai spus dr. Duprii.

În articolul publicat în data de 5 septembrie 2021, jurnalista Ionela Polinciuc a mai scris că dr. Gelu Duprii „se apropie cu pași repezi de Asociația Poliției Italiene”, care i-a oferit posibilitatea de a profesa la Milano pentru a acorda „îngrijire oro-dentară de înaltă calitate, la prețuri competitive”. Medicul a optat, însă, pentru spitalul din Suceava.

Întrebat acum dacă regretă că a preferat să rămână aici, dr. Duprii a răspuns că nu, dar este prematur să spună dacă Spitalul de Urgență Suceava va fi locul său de muncă până la sfârșitul carierei. „Nu am regretat și deocamdată îmi păstrez starea de bine aici. În funcție de dinamica mea profesională, orice se poate întâmpla la un moment dat”, a mai declarat dr. Gelu Duprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După ce a operat doi italieni la Suceava, chirurgul Gelu Duprii, de la Spitalul de Urgență Suceava, a fost invitat să profeseze în Italia.
 Vizualizări articol: 4003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
După ce a operat doi italieni la Suceava, chirurgul Gelu Duprii, de la Spitalul de Urgență Suceava, a fost invitat să profeseze în Italia4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei