Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Gheorghe Flutur: Anul 2023 va fi cu multe șantiere în județul Suceava, atât ale Consiliului Județean, cât și ale primăriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi bugetul județului pentru anul 2023. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a precizat că bugetul pentru acest an este de aproape 870 de milioane de lei, iar din această sumă, peste 511 milioane de lei vor fi alocați pentru dezvoltare, adică aproape 60%. Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că 2023 va fi un an în care în județ vor fi deschise foarte multe șantiere pentru proiectele CJ Suceava, dar și pentru cele ale primăriilor. El a amintit că numai prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, în județ vor intra peste 600 de milioane de euro.

„Cred că 2023 va fi un an cu multe șantiere în județul Suceava. Atât ale Consiliului Județean, cât și ale primăriilor. Trebuie să fim foarte atenți la lichidități pentru cofinanțări pentru a nu fi blocați și foarte mare atenție la forța de muncă. Eu sunt convins că va fi nevoie de foarte multă forță de muncă care să lucreze în județul Suceava la toate șantierele astea”, a spus președintele CJ Suceava. El a precizat că instituția pe care o conduce este „cumva cu arma la picior” pentru noi oportunități de proiecte care pot fi depuse în vederea accesării de noi finanțări din fonduri europene. „Suceava deține președinția rotativă la ADNR Nord-Est, iar eu sunt președinte în acest an. Și în acest an va trebui să dăm drumul și la Programul Operațional Regional, unde sunt 1,7 miliarde de euro care vor trebui cheltuiți, iar primăriile reședință de județ au alocate sume foarte consistente de bani”, a arătat Gheorghe Flutur.

 

Pentru drumurile județene este alocată o sumă de 391 de milioane de lei

Gheorghe Flutur a mai precizat că în cursul acestui an din bugetul propriu al CJ Suceava vor fi finanțate mai multe obiective de investiții importante pentru dezvoltarea economică a județului. El a spus că printre priorități se numără finanțarea lucrărilor la drumurile județene, pentru care se va aloca o sumă totală de 391 milioane de lei, din care 49,525 milioane de lei vor fi pentru reparații curente și pentru perioada de iarnă, 265.453.350 de lei pentru proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, respectiv axa strategică Iași – Suceava, elaborarea documentațiilor pentru drumul expres A7 Suceava – Botoșani și proiectul „îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți; 85,742 milioane de lei pentru proiectele de drumuri finanțate prin PNDL și aproximativ 40 de milioane de lei pentru alte obiective de investiții.

Flutur a spus că printre aceste obiective de investiții se numără întocmirea studiilor de fezabilitate pentru varianta de ocolire Gura Humorului și pentru drumul de legătură între Burdujeni și Aeroportul Suceava, întocmirea documentațiilor necesare realizării unor lucrări de modernizare și asfaltarea DJ 172D Grădinița (limita cu județul Bistrița-Năsăud) – Teșna, DJ 177A Frasin – Stulpicani – Ostra – Tarnița – Holda (DN 17B), DJ 176 Argel – Brodina de Jos și DJ 208B Hănțești - Șerbănești și continuarea lucrărilor de modernizare la DJ 209L Solonețu Nou – Pleșa, DJ 176 Argel, DJ l77B Câmpulung Moldovenesc – Gemenea și DJ 178 Humoreni - Bălăceana.

 

Pentru Spitalul Județean Suceava va fi alocată o sumă de peste 25 de milioane de lei

Gheorghe Flutur a mai declarat că Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va beneficia în continuare de sume importante de la bugetul Consiliului Județean, respectiv o sumă de 25,344 milioane de lei. El a spus că cele mai mari alocări sunt pentru modernizarea, transformarea și extinderea secției de oncologie a Spitalului Județean. „În secțiunea de dezvoltare a bugetului au fost alocate sume și pentru alte investiții ale Consiliului Județean și unităților din subordine, inclusiv pentru cele a căror achiziție sau plată nu a putut fi finalizată în anul 2022”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a precizat că aici intră cofinanțarea lucrărilor de consolidare, restaurare, reabilitare și dotare a Palatului Administrativ, investiție finanțată prin Compania Națională de Investiții, finalizarea celui de-al doilea terminal de pasageri de la Aeroportul ”Ștefan cel Mare”, finalizarea obiectivului de investiții „Amenajare etaj clădire Garaj auto utilaje mari și remiză PSI în spații administrative, desfacere construcții C2 (birouri) și C3 (turn control), relocare utilități inclusiv centrală termică și amenajare teren la aeroport, întocmirea documentației pentru al treilea terminal de pasageri și un terminal cargo, realizarea documentației pentru realizarea obiectivului de investiții „Rețea de alimentare cu apă și canalizare la Aeroportul Ștefan cel Mare și Parcul Industrial Bucovina I”, întocmirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție pentru obiectivul „acces rutier și pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Județean Suceava” sau întocmirea documentației și a studiilor necesare realizării unui campus școlar la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, din Vicovu de Sus.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că în buget sunt alocate sume și pentru proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, inclusiv cele derulate în parteneriat, printre care se numără proiectul pentru creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne; modernizarea DJ 177C Păltinoasa – Valea Moldovei – DJ 209A, DJ 209A Fălticeni - Horodniceni – Cornu Luncii - Mălini – Slatina și a DJ 209B Mălini -Văleni, înființarea parcului științific și tehnologic East European Border de la Siret.

El a mai afirmat că sunt prevăzute sume de bani și pentru investiții și dotări la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, cu o alocare bugetară de 2.319.860 lei, precum și pentru investiții și dotări la unitățile de cultură subordonate - 6.636.430 lei, cea mai mare suma fiind alocată pentru proiectul „Lucrări de plombare și chituire zidărie, restaurare contraescarpă și pod de acces la Cetatea de Scaun”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: Anul 2023 va fi cu multe șantiere în județul Suceava, atât ale Consiliului Județean, cât și ale primăriilor.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur: Anul 2023 va fi cu multe șantiere în județul Suceava, atât ale Consiliului Județean, cât și ale primăriilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei