Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Consilierii județeni PSD amenință cu greva japoneză, pe motiv că ar fi ignorați în comisii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul grupului de consilieri județeni PSD, Gheorghe Iacob, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței deliberativului județean, că va discuta cu colegii săi să intre „într-un fel de grevă japoneză” deoarece propunerile și dorințele lor ar fi ignorate de majoritatea PNL din Consiliul Județean. Iacob a afirmat că acest lucru s-ar fi petrecut atât în ședința de miercuri, cât și la cele din anul 2022 și bănuiește că situația va fi la fel și în cursul acestui an.

„Deși suntem în coaliție, doleanțele, propunerile făcute de consilierii județeni PSD nu prea sunt luate în seamă, deși ar trebui. Chiar înainte de ședință discuțiile purtate nu au avut nici un rol. Stau și mă întreb dacă este nevoie de votul nostru. O să discut și cu colegii, dacă nu cumva o să trebuiască să intrăm într-un fel de grevă japoneză, să nu mai participăm la nici un fel de vot. Să ne spunem punctele de vedere, dar să nu mai participăm la nici un fel de vot, în condițiile în care și în 2023 se va proceda la fel”, a spus liderul consilierilor PSD.

Acesta a subliniat că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, are asigurată de colegii din PNL majoritatea necesară, dar consideră că „fiind totuși într-o coaliție”, ar trebui „să medităm mai mult, să găsim niște soluții pentru o colaborare într-adevăr fructuoasă”.

„Avem interese comune, nu divergente față de conjudețenii noștri și ar trebui, domnule președinte, să ne aplecăm mai mult asupra unor probleme la care e necesar și punctul nostru de vedere. Noi nu dorim să participăm la anumite comisii numai de dragul de a participa, ci poate sunt destui consilieri și din cadrul grupului nostru care ar putea să vină cu niște elemente concrete care ar putea conduce la îmbunătățirea activității tuturor unităților aparținând de consiliul județean și pentru toți conjudețenii noștri. Cred că ar trebui să ne gândim mai mult. Probabil în prima ședință a grupului de consilieri vom analiza punctul nostru de vedere și în prima ședință de consiliul județean îl vom expune”, a declarat consilierul PSD Gheorghe Iacob.

 

Din 15 proiecte aflate miercuri pe ordinea de zi, 13 au fost votate în unanimitate de PSD - PNL și unul cu o abținere

În replică, președintele Gheorghe Flutur i-a atras atenția că între ceea ce spune și unanimitatea cu care au votat consilierii PSD proiectele care au fost pe ordinea de zi este o contradicție și asta pentru că „voturile în unanimitate, astăzi, au arătat o oarecare apreciere și un punct de vedere de comun acord al tuturor”. „Noi nu ne-am contrazis pe proiectele de dezvoltare a județului Suceava”, a precizat Flutur și a subliniat că investițiile în localitățile din județ și alocarea fondurilor nu s-au făcut în funcție de culoarea politică a primarilor. „Ați făcut trimitere la comisiile la care să participați sau nu. Eu cred că ne-am stabilit aceste reguli chiar de la începutul acestui mandat. Am mai avut discuții de genul ăsta și cred că pe problemele de dezvoltare a județului putem să ne concentrăm cel mai mult în perioada următoare, nu pe comisii. Discuțiile trebuie făcute pe prioritizarea fondurilor. Uitați-vă în alte județe din țară ce scandaluri și probleme sunt la alocarea banilor pentru primării. Noi,  aici, am avut unanimitate. Asta înseamnă că există un agreement inclusiv din partea dvs. și l-ați exprimat de multe ori și public. Vă respect punctul de vedere, vă aștept să discutăm oricând”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Ca răspuns la ceea ce a spus Flutur, Iacob a declarat că „existența acestor unanimități o văd ca un merit al consilierilor noștri județeni, care au înțeles exact ce trebuie și când trebuie să votăm pentru binele conjudețenilor noștri, dar nu putem să nu fim mâhniți pentru că avem anumite doleanțe și nu sunt luate în considerare”. „Am venit cu o propunere în interesul Consiliului Județean, al acestui grup cu care lucrăm zi de zi, lună de lună”, a mai spus acesta.   

Menționăm că în ședința de miercuri a Consiliului Județean Suceava, din 15 proiecte aflate pe ordinea de zi, 13 au fost votate în unanimitate de consilierii PNL și PSD, iar unul, cel privind aprobarea participării județului Suceava, prin Consiliul Județean, în cadrul Târgurilor Internaționale de Turism: BIT (12-14 februarie 2023, Milano, Italia), IMTM (14-15 februarie 2023, Tel Aviv, Israel), MAP – Le Monde a Paris (16-19 martie 2023, Paris, Franța) și „Tourism.Leisure.Hotels” (6-9 aprilie 2023, Chișinău, Republica Moldova), a fost votat cu o abținere din partea unui consilier PSD. Divergențe au fost la votarea nominalizării a doi consilieri județeni care să facă parte din comisia de evaluare  a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al județului, pentru anul 2022. Au fost propuși trei consilieri, Ioan Moraru și Gheorghe Niță de la PNL și Mitică Bejinaru de la PSD. Votul a fost secret, iar cele mai multe voturi le-au obținut cei doi liberali. Proiectul în ansamblul său a avut 26 de voturi pentru, o abținere și opt voturi împotrivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii județeni PSD amenință cu greva japoneză, pe motiv că ar fi ignorați în comisii.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consilierii județeni PSD amenință cu greva japoneză, pe motiv că ar fi ignorați în comisii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei