Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Managerul Spitalului Județean Suceava spune că tot personalul va fi reinstruit pentru standardul anti-mită

Joi, 26 Ianuarie 2023 (17:01:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că întreg personalul acestei unități spitalicești va fi reinstruit pentru standardul anti-mită. Afirmația a fost făcută după ce la secția de Oncologie a fost demarată o anchetă penală cu privire la acte de corupție care o vizează pe șefa de secție, dr. Anca Ababneh Dumitrovici, acuzată de 64 de infracțiuni de luare de mită în formă continuată și care în momentul de față este în arest la domiciliu.

În cursul zilei de joi, dr. Alexandru Calancea a spus că, din păcate, spitalele nu au la dispoziție foarte multe instrumente pentru a preveni actele de corupție. „Dar acele puține instrumente pe care noi le avem la îndemână le vom valorifica la maximum, astfel încât aceste evenimente să fie cât mai puține și să dispară la nivelul Spitalului Județean. Și vreau să spun că am început reinstruirea întregului personal. Este vorba de reinstruirea pentru standardul anti-mită pe care noi îl avem implementat la nivelul spitalului din 2019. Prin directorii medicali și de îngrijiri, șefii de secție, tot personalul va fi instruit cu privire la acest scandal”, a arătat Calancea.

El a adăugat că de la implementarea sistemului anti-mită, în 2019, aceste instruiri au loc anual, însă în această perioadă trebuie făcute din nou la întregul personal. „Încurajăm și spunem fiecărui pacient la internare și fiecărui aparținător că avem la îndemână în fiecare secție, compartiment, la fiecare cabinet de ambulatoriu acea căsuță poștală pentru sugestii și reclamații, avem acele chestionare care pe parcursul internării unui pacient i le înmânăm și pacientul poate să-și spună acolo absolut toate nevoile sau toate problemele cu care s-a confruntat pe parcursul internării”, a mai declarat managerul Spitalului Județean.

 

·        Calancea: „Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toți angajații Spitalului Județean, astfel încât fiecare dintre noi să înțeleagă că aceste practici nu sunt agreate”

Alexandru Calancea a spus că pacienții au la dispoziție și un număr unic pentru sugestii și reclamații, care va fi afișat la toate intrările și ieșirile din spital astfel încât oricine să aibă acces la el, iar convorbirile sunt verificate în fiecare zi de către serviciul juridic. Dr. Calancea a amintit și de adresa de e-mail a secretariatului managerului care este afișată pe site-ul spitalului, secretariat@spssv.ro, unde pot fi transmise sugestii și reclamații pentru îmbunătățirea colaborării cu aparținătorii și pacienții și pentru a avea un act medical de calitate. „Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toți angajații Spitalului Județean Suceava, astfel încât fiecare dintre noi să înțeleagă că aceste practici nu sunt agreate de conducerea Spitalului Județean și că în asemenea cazuri, dacă ele vor apărea, toleranța va fi zero din partea conducerii Spitalului Județean. Dar aceste lucruri nu trebuie să ne umbrească obiectivele pe care noi le avem în Spitalul Județean, și anume, așa cum am spus, calitatea actului medical, satisfacția și siguranța pacientului și a angajatului”, a afirmat Calancea.

În final el a ținut să mulțumească tuturor consilierilor din Consiliul Județean care au votat bugetul Spitalului Județean, precizând că pentru anul acesta unitatea va avea un buget foarte mare, un buget curajos, cu obiective curajoase pentru spital, toate urmând să fie făcute pentru a crește calitatea actului medical și pentru siguranța angajaților și a pacienților.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului Județean Suceava spune că tot personalul va fi reinstruit pentru standardul anti-mită.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Managerul Spitalului Județean Suceava spune că tot personalul va fi reinstruit pentru standardul anti-mită5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei