Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La București

Patru elevi ai Colegiului „Petru Rareș” au fost premiați la un concurs de dezbateri în limba engleză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava au fost printre cei mai buni competitori ai Concursului național de dezbateri științifice „Debats toi !”, de la București, secțiunea limba engleză, echipajul sucevean adjudecându-și poziția a doua.

Ilinca Panaite, Ștefana Maganu, Ioana Covaliu și Rareș Istocescu sunt elevi în clasa a X-a E, matematică, informatică, engleză, fiind pregătiți de prof. Nicoleta Andronachi și prof. Mihaela Fodor. Lotul a fost însoțit de prof. Mia Ciobîcă.

Dezbaterile s-au desfășurat în limba engleză, pe teme interesante, de actualitate, ca sănătatea, încurajarea acvaculturii, drepturile persoanelor transgender, exploatarea gazelor de șist etc.

Pentru fiecare etapă a competiției, elevii au avut de pregătit câte o moțiune, pe care au dezbătut-o în limba engleză, în fața unui juriu de specialitate.

Meciurile au avut un înalt grad de dificultate, nu doar prin moţiunile propuse, ci şi prin faptul că s-au jucat în limba engleză, 16 echipaje (câte două din Suceava și Bulgaria, restul din București) intrând în cursa dezbaterilor.

„Concursul este organizat de Liceul Francez <Anna de Noailles> din București, este anual și se desfășoară atât în limba engleză, cât și în limba franceză. La secțiunea de limba engleză, colegiul nostru a participat cu două echipaje, din clasa a X-a E și din a X-a B, Științe sociale, engleză. Elevii au trecut de etapele preliminare, au ajuns în sferturi de finală, semifinală și finală, unde au primit premiul al II-lea. Concursurile de dezbateri academice, acesta cu atât mai mult cu cât sunt în limba engleză, dezvoltă încrederea în sine a participanților, pentru exprimarea într-o limbă străină, le stimulează calități de oratorie, argumentare, ajută la cultivarea unei atitudini critice, logice şi raţionale în rândul tinerilor”, a menționat prof. Nicoleta Andronachi.

Competiția s-a desfășurat în perioada 16 – 17 ianuarie, în deschiderea evenimentului fiind invitat și directorul Institutului Francez din România. Prof. Nicoleta Andronachi a mai menționat că, an de an, echipele care reprezintă colegiul sucevean la „Debats toi !” obțin premii importante, în 2022 elevii clasându-se pe locul I.

 

Una dintre elevele premiate este la un pas de Campionatul Mondial de Dezbateri

Din lotul sucevean a făcut parte și Ilinca Panaite, elevă cu experiență în competițiile de dezbateri academice.

Ilinca este calificată în lotul lărgit pentru Campionatul mondial de dezbateri din 2023 (WSDC - World Schools Debating Championships), în urma rezultatelor bune obținute la etapa națională a Olimpiadei „Tinerii dezbat” 2022.

Oana Ilinca Panaite a trecut de selecția pentru lotul lărgit, urmând ca în perioada următoare să susțină alte probe pentru accederea în lotul restrâns, care va reprezenta România în competiția internațională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru elevi ai Colegiului „Petru Rareș” au fost premiați la un concurs de dezbateri în limba engleză.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru elevi ai Colegiului „Petru Rareș” au fost premiați la un concurs de dezbateri în limba engleză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei