Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiții

Cei mai buni elevi din județ, în focul olimpiadelor școlare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a dat startul olimpiadelor și concursurilor școlare, competiții în care sunt angrenați cei mai buni elevi de la ciclul gimnazial la cel liceal.

Școlarii susțin etapele premergătoare fazei naționale, iar cei care vor obține cele mai bune rezultate se vor califica la competițiile organizate la nivel național. 

Etapa pe școală a fost demarată, pentru mare parte dintre discipline, în luna ianuarie. Elevii cu cele mai bune rezultate se califică la etapele locale, programate pentru luna februarie, urmate de olimpiadele județene din luna martie.

Cei mai merituoși școlari vor constitui lotul județean care va participa la etapa națională. Pentru cele mai multe dintre olimpiade, faza națională este organizată în luna aprilie (în vacanța de Paște).

Calendarele complete ale competițiilor au fost publicate de Ministerul Educației pe site-ul www.edu.ro.

 

Suceava va organiza cinci olimpiade naționale

Reamintim că, în acest an școlar, județul nostru va fi gazdă pentru cinci olimpiade naționale.

Prima competiție pe care Suceava o va organiza este etapa națională a Olimpiadei de limbă polonă maternă, în perioada 16-19 martie.

Urmează faza națională a Olimpiadei de Religie - seminarii şi licee teologice ortodoxe (clasele IX-XII), programată în intervalul 6-9 aprilie 2023.

Tot în aprilie va fi organizată și Olimpiada Națională - Aria curriculară tehnologii – domeniul fabricarea produselor din lemn, între datele de 10 și 14.

În luna mai, între 24 și 27, municipiul Fălticeni va găzdui Olimpiada Națională de Religie, cultul ortodox de rit vechi, limba rusă.

Ultima olimpiadă programată este cea de Creativitate științifică, din 5-9 iulie. Cât privește concursurile naţionale şcolare finanțate de către Ministerul Educației, organizate în acest an școlar, sunt patru astfel de competiții care vor fi organizate în județul nostru. Este vorba despre: Concursul „Istoria și tradițiile ucrainenilor” (6-28 mai); Concursul național de interpretare muzicală „Lira de aur” (26-28 mai); Concursul Național „Democraţie şi toleranţă” (26-29 iulie); Turneul de dezbateri academice a regiunilor – Pache Open, Bucovina Open, Slobozia Open (decembrie 2023, Gura Humorului).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai buni elevi din județ, în focul olimpiadelor școlare.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai buni elevi din județ, în focul olimpiadelor școlare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei