Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ce naiba s-o fi schimbat!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De când am început să pricep ce e cu fotbalul (adică de prin 1958!) am trăit cu convingerea că există numai două continente unde acesta e spectaculos, e artă pură și științădeopotrivă: Europa, unde englezii practic l-au inventat, și America de Sud, de unde au izvorât cei mai mulți fotbaliști de superclasă, de la Pele și Maradona, până la Messi și Neymar. Simultan, am priceput și că în restul lumii acesta nu se poate ridica la nivelul despre care vorbeam, din multiple considerente: de la dotarea nativă a sportivilor până la sumele de bani investite și  de la interesul spectatorilor până la rivalitățile deja seculare între echipele de renume. Exemple? Primul ar fi țările asiatice, unde chiar dacă ocazional mai produce câte una vreo surpriză, totuși nu se ating performanțe de excepție. La fel și în SUA, unde oricât de mulți fotbaliști ar migra (de regulă cei aflați spre final de carieră), totuși naționalanu reușește nici ea mare lucru. Așadar, plecând de la aceste premise, pare cumva normală și atitudinea selecționerilor, inclusiv de la noi, de a nu-i mai convoca pe cei exilați pe meleaguri îndepărtate, cu predilecție China și țările arabe, chiar dacă în acestea din urmă, destui antrenori români au pus mâna pe contracte colosale. Ei bine, iată că a fost suficient ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, Cristiano Ronaldo, să se transfere la arabi (care îi dau cel mai mare salariu plătit vreodată vreunui sportiv!) pentru cadiscursul comentatorilor de la noi să se schimbe radical. Aceiași care la Digi Sport făceau mișto de "fotbalul în nisip" și "printre cămile", acum nu mai prididesc să-i găsească fel de fel de virtuți! Astfel încât se nasc de la sine măcar două întrebări: ce naiba s-o fi schimbat acolo și dacă ăștia care umplu ecranul TV or fi normali la cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce naiba s-o fi schimbat!?.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ce naiba s-o fi schimbat!?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei