Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal la Vladimir Putin – agresivitate mascată

Din punctul de vedere al limbajului nonverbal este o greșeală majoră să arătăm cu degetul arătător spre o persoană sau un grup de oameni. Este un gest ofensator și distruge relația la nivel de comunicare. Există însă metode nonverbale ce pot fi utilizate pentru a „înmuia” efectul negativ al acestui gest nonverbal. O modalitate este să folosim un stilou, pix sau creion. Vladimir Putin este prezentat aici cu două ocazii diferite. În prima fotografie, el arată spre interlocutor cu capătul ascuțit al stiloului, iar în a doua fotografie folosește capătul contondent al stiloului. Oricum am vrea să îndulcim situația, această metodă exemplificată în prima fotografie este aproape ca și cum ar fi folosit degetul arătător, în timp ce variația cu capătul contondent are o senzație emoțională mai blândă – este mai puțin ofensivă și mai prietenoasă.

Observăm și modul în care aceste metode de indicare respective sunt oglindite pe față. În prima fotografie, președintele Rusiei afișează o rulare spre interior a buzelor (care indică anxietatea cu o încercare de a controla o manifestare emoțională negativă) în combinație cu subțierea buzelor (un semn nonverbal compatibil cu manifestarea furiei). În a doua imagine, chipul lui Putin este mult mai plăcut, aproape prietenos.

În concluzie, atunci când analizăm astfel de semne nonverbale este important să ținem seama de faptul că tensiunea/emoțiile negative ale feței sunt adesea reflectate în tensiunea mâinii. Un pix, un stilou nu fac decât să mascheze sau să amplifice puțin modul în care exteriorizăm anumite stări interioare.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Vladimir Putin – agresivitate mascată.
 Vizualizări articol: 3288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 30 voturi
Limbajul nonverbal la Vladimir Putin – agresivitate mascată4.7530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei