Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 294 (8211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Reprezintă România! În genunchi!!

Procesul de aderare la spațiul Schengen a dat, dacă mai era nevoie, măsura calității de diplomați și reprezentanți ai națiunii pe plan extern a celor aleși -  numiți să negocieze în numele României.

O țară care a dat diplomați de excepție, de la Spătarul Milescu, Cantemir, la Brătieni, Regina Maria sau Titulescu între războaie și chiar reprezentanți străluciți în epoca de deschidere a comunismului 1965-1972, precum Corneliu Mănescu, suferă cumplit la capitolul politică externă! Și nu a fost așa de la începutul perioadei post-revoluție! Prezența unor personalități, precum Corneliu Coposu, regele Mihai sau președintele Constantinescu, a fost remarcată și remarcabilă, având un rol important în realizarea celor două cele mai importante proiecte din perioada postbelică (sau a întregii perioade din evoluția României moderne, după independența din 1978!)! Modul cum interacționa președintele Constantinescu cu șefii de stat din Europa (Germania, Franța în special) este, din păcate, puțin cunoscut! Presiunea pentru intrarea României în ‟incapacitate de plată”(ca Bulgaria!) a fost rezolvată și datorită relației sale cu cancelarul Khol! Nu trebuie uitată nici prestația foarte bună a guvernului Năstase în finalizarea procesului de aderare la NATO și UE! Chiar dacă se împăunează regimul Băse cu tăierea pamblicilor aderării! Echipa Băse – Blaga – Udrea și ceilalți nu a reușit nimic! Nici măcar anularea MCV – lui ticălos (marca Băse – Macovei), intrarea în zona Schengen sau eliminarea obligativității vizelor pentru USA, ‟partenerul strategic”! Mai mult, au blocat și aspirațiile Bulgariei în acest sens, care totuși a ‟impus”anularea MCV, spre rușinea României!

Epoca Iohannis a continuat ‟opera regimului Băse” cu aceleași ‟succesuri”, făcându-l pe D-l Cristoiu să spună, pe drept cuvânt, că ‟România este proasta Europei”! Cine poate și cu ce argumente contesta afirmația?

Vom ‟intra” în zona Schengen pentru că trebuie să fie acceptate Croația și Bulgaria, iar meritele României sunt apreciate după prestația excelentă a locuitorilor în contextul războiului din Ucraina (ajutorul oferit refugiaților a impresionat și convins că suntem demni de UE)! Nu puteam rămâne singurii în afara zonei Schengen.

Iar ‟lauda de sine” a politicienilor români este ridicolă și merită recompensată cu o șăpcuță cum a primit Herr Klaus din partea lui Trump, în loc de anularea obligativității vizelor (cerere pe care Fatti Klaus NU A FĂCUT-O!). Iar Rareș Bogdan vrea să credem că îl ‟bagă” cineva în seamă! Este remarcat doar când schimbă nuanța rujului folosit! Să le aducem aminte că suntem singura țară cu MCV în funcțiune! Proasta UE, o dată în plus!!

După atâtea considerații pe care le-am făcut prea supărat (nu am motiv?) să vedem ce s-a mai întâmplat pe acasă!

Suceava a ajuns în mass-media centrală pentru că o ‟zebră” făcea trecerea dintr-un șanț în altul, creatorul fiind declarat iar Dorel! Nu sunt de acord! Și cei care dorm prin șanțuri trebuie să fie protejați de vitezomani când își schimbă domiciliul!!

S-a redus, de Black Friday, prețul la cartea (sau creația?) lui Herr Klaus, ‟Pas cu pas” (în ce direcție?). La următoarea reducere vă vor da bani ca să o luați acasă!! Cu același succes, cred!

Și o veste favorabilă, ‟pe bune”! Americanii ne obligă (așa sunt ei, ticăloși!) să construim reactoarele 3 și 4 la Cernavodă și să devenim independenți! Și ne creditează foarte favorabil! Au mai multă grijă de România decât guvernul lui Herr Klaus!

Dan Strutinschi

P.S.  Am adoptat o glumiță din politica franceză! Guvernul să aibă 40 de miniștri! Iar președintele să fie supranumit ALI BABA!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezintă România! În genunchi!!.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezintă România! În genunchi!!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei