Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 294 (8211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanțe

Titlurile de stat din programele Tezaur și Fidelis pot fi cumpărate și luna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii au posibilitatea să investească și în această lună în titlurile de stat destinate exclusiv populației prin intermediul Programelor Tezaur și Fidelis.

Titlurile de stat Tezaur au maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 7,65%, respectiv 7,80% și au valoarea nominală de 1 leu. Potrivit Finanțelor sucevene, aceste titluri pot fi achiziționate până pe 19 decembrie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual, până pe 20 decembrie de la unitățile Trezoreriei Statului, până pe 19 decembrie în mediul urban și până pe 16 decembrie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Pentru aceste titluri sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publicăwww.posta-romana.ro.

De asemenea, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada până pe 19 decembrie 2022, prin intermediul băncilor BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat Fidelis denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani cu dobânzi anuale de 7,65% și respectiv 8,00%, iar cele în euro au scadențe de 1 an și 2 ani și dobândă anuală de 2,70%, respectiv 3,70%. Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. De precizat că în procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a mai transmis că deținătorii de titluri de stat Tezaur și Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului Fidelis pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor și instituțiilor partenere (www.btcapitalpartners.rowww.bcr.ro www.brd.ro/mfpwww.alphabank.rowww.bvb.ro - Programul FIDELIS).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titlurile de stat din programele Tezaur și Fidelis pot fi cumpărate și luna aceasta.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Titlurile de stat din programele Tezaur și Fidelis pot fi cumpărate și luna aceasta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei